Schimbarea garzilor la Buckingham Palace

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Acum cateva zile, luni mai precis, parea ca primavara a sosit in zona. Intre timp m-am lamurit, a fost doar o adiere de primavara, iarna este inca bine merci stapana aici. Insa luni chiar era primavara, si era prea frumos afara ca sa stam in casa, asa ca am iesit pana la Buckingham Palace, sa vedem schimbarea garzilor.

Aceasta schimbare a garzilorĀ am vazut-o acum foarte multi ani, cand am fost pentru prima data la Londra. Era in vacanta de vara intre clasele a X-a si a XI-a. Acum multi ani, v-am zis šŸ˜‰ A fost nebunie, calcare in picioare, dar impresionant.

De cand ne-am mutat la Londra, o singura data am prins fanfara in drum spre palat: eram in St. James Park la ora la care avea loc schimbarea garzilor. Asta se intampla acum 2 ani jumatate, si a fost o nimereala.Ā Dar sa mergem sa vedem schimbarea garzilor, nu am mers pana acum. Cand am zis hai.

Stiam ca evenimentul atrage mii de turisti si localnici, insa luni m-am gandit ca fiind februarie, fiind o zi a saptamanii si vacanta copiilor fiind gata, ar trebui sa fie suportabila aglomeratia. Si chiar asa a fost: poza de mai jos este facuta de la baza statuii din fata palatului, zona in care era suficient de liber incat fii’mea se plimba linistita cu trotineta in jurul statuii.

schimbaregarzi_14

Schimbarea garzilor in sezonulĀ receĀ are loc o data la 2 zile, in rest are loc zilnic. Inainte avea loc la ora 11:30 dar mai nou se pare ca au schimbat ora si acum are loc la ora 11. Puteti verifica datele si orele schimbarii garzilor aici.

In imaginile de mai jos se vad garzile calare venind dinspre Hyde Park spre Buckingham Palace, pe partea cu Green Park.

schimbaregarzi_4

Apropos de garzile venind, puteti vedea exact tot traseul garzilor pe pagina de aici, unde aflati exact si ce garzi sunt in ce loc la ce ora.

schimbaregarzi_5

In imaginea de mai jos, cei imbracati in rosu sunt membri ai fanfarei, sosind la palat.

schimbaregarzi_6

schimbaregarzi_3

In imaginea de mai jos sunt garzile si monumentul Victoria Memorial.schimbaregarzi_11

Garzile intra in curtea palatului. Steagul national (Union Flag) era ridicat la palat, semn ca regina nu era in palat (detalii aici).

schimbaregarzi_7

Fiind destul de liber, am putut ajunge usor si langa gardul palatului, in curtea caruia avea loc schimbarea garzilor si mini-concertul fanfarei.

schimbaregarzi_8

Garzile pazind intrarea in curtea palatului. Remarcati cine este in spatele lor.

schimbaregarzi_9

Si mai jos, in imagine, este o politista calare, pazind accesul la una din portile palatului – astfel de politisti calare se asigura ca portile sunt libere pentru garzi si fanfara si ca oamenii care vor sa mearga dintr-o parte in alta pe drumul din fata palatului au calea libera.

schimbaregarzi_2

Si ca tot vorbim de schimbarea garzilor, v-am mai povestit aici despre cea de laĀ Horse Guards Parade, este vorba despre “Queenā€™s Life Guard”. Am ajuns si aici, miercuri de data asta, iar schimbarea garzilor avea loc in curte, nu in spate in zona pietruita (cea care apare in pozele postului mentionat anterior), asta deoarece acolo este un mic santier in lucru. Asadar garzile au sosit calare dinspre Trafalgar Square, insotite de politisti calare si altii in masini, si toata procesiunea a avut loc in curte.

schimbaregarzi_12
schimbaregarzi_13

schimbaregarzi_1
Politisti calare asteptand sa insoteasca garzile

Asadar, daca sunteti in zona si vreti sa vedeti garzile sau caii regali, treceti prin zona palatului in jur de 11 dimineata. De preferat iarna. Si intr-o zi a saptamanii. Eventual nu in vacantele scolare.

Imagini: arhiva personala, poze facute de mine, cu telefonul. Click pe ele pentru a le vedea marite.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *