Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Mentionam in postul de ieri ca avem doua biblioteci aproape de noi, asa ca bineinteles ca ne-am inscris la biblioteca.

Inscrierea e simpla, ai nevoie de o dovada a identitatii si o dovada a resedintei, si atat. Primesti in schimb un card, personalizat, cu cod de bare, pe care il poti folosi in cateva sute de librarii din tot Regatul Unit. Bibliotecile din cadrul districtului in care ai resedinta pot fi chiar consultate online, pentru ca in momentul in care primesti cardul de biblioteca, primesti cu user si parola de acces pe site-ul comun al bibliotecilor.

Partea cea mai faina este faptul ca daca vreti o carte care nu este disponibila la biblioteca de langa tine dar este la o alta din district, o poti rezerva si solicita sa iti fie adusa la o biblioteca aleasa de tine. Cand a sosit cartea, esti notificat in cont si pe email ca poti sa mergi sa o imprumuti.

Tot pe email esti notificat si cand trebuie sa returnezi o carte, astfel incat poti alege sa prelungesti imprumutul (tot online), daca nimeni altcineva nu a rezervat cartea intre timp, sau poti alege sa o returnezi: chiar daca biblioteca este inchisa cand vrei tu sa returnezi, exista langa usa de la intrare o cutie in care se introduc cartile care se inapoiaza, astfel incat sa eviti penalizarile.

Numarul maxim de carti pe care il poti imprumuta este de 12. Numarul maxim de prelungiri ale unui imprumut este de 99. Perioada de imprumut a unei carti este de 3 saptamani.

Cand imprumuti carti, la unele biblioteci mergi la un stand cu monitor unde scanezi cardul, apoi asezi toate cartile pe un raft, un scaner “citeste” ce carti imprumuti, si asta e tot. Returnarea e si mai simpla: doar pui cartile pe o banda rulanta, citirea codurilor, “scoaterea” lor din contul tau si punerea lor in niste cutii din care sunt apoi duse la raft, toate sunt automate.

Oricine isi poate face cont la biblioteca, cu conditia de a avea actele necesare. In cazul copiilor insa, este suficienta prezenta unui adult la deschiderea contului, astfel ca si fi’miu, desi nu are 2 ani, are acum cont la biblioteca, cu card special pentru copii, cu un catelus vesel desenat pe el. Si evident, deja are vreo 8 carti imprumutate in prezent (printre care Zog, o carte despre o printesa care, cand sa fie salvata de un cavaler, refuza spunand ca ea nu vrea sa fie iar printesa, ea vrea sa fie doctor, sa ajute oamenii care au nevoie de ingrijiri medicale; in sfarsit o printesa altfel!). Pana acum, am dus cateva carti inapoi si am luat altele, insa de cateva carti s-a atasat si tot prelungim imprumutul. Asta pentru ca nu le-a rezervat nimeni altcineva, ca daca le-o rezerva careva, hm… nu stiu cum o sa scoatem cartile respective din casa. Sa speram ca mai e insa pana atunci!

Voi ce carti imprumutati de la biblioteca?

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *