Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Targurile de carte ne placeau si ne relaxau, nu ratam niciun targ in Bucuresti, indiferent cate carti aveam deja acasa sau cat de putini bani aveam in buzunar, astea erau detalii neinteresante. Interesant era sa mergem la targuri. Si mai interesant era ca invariabil plecam spre casa cu multe multe carti. Evident, nu apucam sa le citim chiar pe toate pana la urmatorul targ (mai ales ca mai comandam oricum si online), si uite-asa s-a strans o biblioteca intreaga de carti, o parte din ele citite, o parte in lista de asteptare.

Cand am plecat din Romania a trebuit sa le sortam, ca era exclus sa le luam pe toate cu noi. Si am tot sortat carti, cateva zile bune, si am umplut cateva sacose mari (vreo 7-8) cu carti pe care le-am trimis la parinti, sa fie in siguranta, ca merita pastrate si (re)citite, iar o parte, mai mica, a luat calea spre noul nostru domiciliu.

Ne-am dat insa seama, in acele zile de sortat, cate carti nu am apucat sa citim si ca procentul de necitite e mult mai mare decat cel de citite, si lipsa de timp de citit (cate carti am fi vrut noi) o compensam cumparand carti pe care chiar ne doream sa le citim! Sotul glumea, cand am trimis sacii de carti la parinti: “Tu iti dai seama cati bani am fi avut acum daca NU cumparam toate cartile astea pe care nici macar n-am apucat sa le citim?”.

Asa ca acum, avand si mult mai putin spatiu la dispozitie si avand si doua biblioteci publice aproape de noi, am stabilit o regula: nici unul dintre noi nu mai cumpara carti daca are mai mult de 5 carti necitite in biblioteca. Asta pentru ca eu nu vreau neaparat sa citesc cartile pe care vrea sa le citeasca sotul, si invers, deci numaram independent. Si evident, la acest capitol nu intra carti pe care e bine sa le ai in casa si care nu se lectureaza ci se consulta la nevoie (carti de retete, enciclopedii sau carti de genul “Mama si copilul”).

Si uite-asa, biblioteca noastra are acum multe carti, majoritatea in romaneste, cateva in engleza luate de aici de pe la charity-uri, dar sunt cu mult peste 5 carti necitite de fiecare dintre noi. Asa ca pentru Craciun trebuie sa ne reorientam cand vine vorba de cadouri, cartile anul asta nu mai au voie pe lista!

La voi care ar fi urmatoarele 5 carti pe care vreti sa le cititi?

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *