Targ si parc de distractii, in parc

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

“Winter Wonderland”, asa se numeste orasul care a pus stapanire de vreo 3 saptamani pe Hyde Park: un orasel cu zeci (poate chiar sute) de casute de lemn, toate la fel in exterior, decorate cu crengi de brad si luminite, in care gasesti tot ce iti trece prin cap si poate fi facut cu bun gust, eventual hand-made, cu atentie si migala. Plus multe bunataturi de mancat sau baut, de la waffle si ciocolata belgiana, la kurtos kolac si bratwurst, de la martipan si acadele la vin fiert si vata de zahar.

Winter Wonderland in Hyde Park

Poza de mai sus este facuta intr-o sambata, mai precis pe 6 decembrie, pe la 11 dimineata. Intr-adevar, erau surprinzator de multi oameni, ma asteptam ca abia spre Craciun sa fie nebunie, nu de pe acum. Cu toate astea, lumea era foarte civilizata si chiar puteai sa mergi linistit pe la casutele-magazine (atata timp cat mergeai in directia fluxului de oameni), sa casti ochii si sa admiri tot ce vezi. Buzunarul nu iti prea venea sa il casti in schimb, chit ca absolut tot ce vedeai era de calitate: un puzzle din 5 piese de lemn, foarte fain, era 13-15 lire, un kurtos kolac (foarte) mic era 5 lire, o waffle simpla era 3.5 lire, o punga de popcorn era 4 lire, un colier frumos crosetat, cu o floricica, era 30 lire, o bratara de metal cu o piatra era 95 lire, un balon mic cu heliu era 5 lire.

IMAG1312

Atmosfera era insa… priceless! Veselie, muzica buna si vesela, de Craciun, rasete, si foarte multe familii cu copii, mici si mari. Si toata lumea era (sau parea) bine dispusa si zambitoare. Ce sa mai, ziceai ca a venit deja Craciunul!

IMAG1313

La un moment dat, din oraselul de casute se desprindea o alee care trecea pe langa un patinoar si care ducea in parcul de distractii. Pfuai, si de ce distractii, ce de adrenalina, ce te tipete, ce de provocari! Roller coastere si pentru mici (inclusiv cu fi’miu ne-am dat intr-unul) si pentru mari (nici in tinerete nu stiu daca m-as fi dat in ele), tiribombe de toate soiurile menite sa iti dea orice senzatie ti-ai fi dorit, carusele, aruncat la tinta (sub zeci de forme), roata mare (similara London Eye), casa groazei, labirint de oglinzi, si cate si mai cate, ca nici nu stiu cum se chemau toate! Totul era accesibil in schimbul catorva tokene, care se cumparau de la casute special amenajate in parc, pretul fiind de 1 lira/token.

IMAG1315

Am stat in targ si parc 2 ore, ca apoi a venit Mos Ene pe la genele lu’ fi’miu, si nu stiu cand a trecut timpul si la final ne-am dat seama ca abia vreo jumatate din orasel reusisem sa vedem. Asa ca am fost si a doua zi, de data asta dupa-masa, cand deja era intuneric, ca sa vedem cum arata oraselul luminat. Si era minunat! Plin de viata si lumina, chiar si duminica seara! Superba atmosfera, nu iti venea sa mai pleci de acolo, noroc ca atunci cand esti cu copilul e mai greu sa uiti de tine prin parcul de distractii, desi el ar mai fi stat si s-ar fi dat si in carusel, dupa ce s-a plimbat in roller coster cu saniute trase de renii lui Mos Craciun. Cine stie, poate weekendul viitor reusim sa ne dam si in carusel (va trebui sa-l gasim pe cel pentru copii)!

Voi in ce va dati cand mergeti in parcurile de distractii?

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *