Human – trebuie vazut

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Am descoperit in weekend un documentar in 3 episoade. Se numeste “Human”. Am vazut doar parte din primul episod si mi se pare remarcabil. Ce imagini, ce momente surprinse, ce culori,ce muzica, ce oameni, ce povesti de viata!

Sursa: malcolmtattersall.com.au

Primul om prezentat in film este un barbat aflat in inchisoare pentru omor. Si povesteste despre cum pentru el iubirea a insemnat mereu violenta. Cu cat mai mare iubirea, cu atat mai mare violenta. Pentru ca tatal sau ii aplica corectii fizice dure in timp ce ii spunea ca il iubeste si ca face asta tocmai pentru ca il iubeste. Si astfel mesajul transmis despre ce inseamna iubire a fost complet distorsionat. Am citit ideea asta explicata de psihologi in diferite carti sau articole. Dar este impresionant cand vezi pe cineva povestind asta si spunand ca a invatat ce este iubirea abia in inchisoare, cand mama si bunica persoanelor ucise de el l-a invatat ce este iubirea. Impresionant.

O alta poveste este cea a unui barbat care a fost casatorit 51 de ani, iar in ultimii doi ani de viata ai sotiei a avut grija de ea zi si noapte: devenise invalida, avea nevoie de ingrijire in fiecare moment, si ea si-a dorit ca el sa aiba grija de ea, nu o asistenta. Iar el a avut grija de ea. Si i-a placut sa faca asta. Si povesteste cu drag, zambeste cand isi aduce aminte cum avea grija de ea. Si spune el “Asta e iubirea”. M-a impresionat cat de dragi ii erau amintiri dintr-o perioada extrem de grea din viata lui.

Va las sa descoperiti si celelalte povesti si mai ales sa savurati imaginile incredibile, din intreaga lume, prezentate intre povestile oamenilor si muzica (sunt multe, filmul poate fi cu usurinta vizionat si de cei care nu stiu/inteleg engleza):

Vizionare placuta si va astept sa reveniti aici pe blog si sa imi spuneti cum vi se pare “Human”.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

One thought on “Human – trebuie vazut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *