Veveritele londoneze

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

In cea de-a doua mea vizita la Londra am fost prin Hyde Park si imi amintesc cat de surprinsa am fost sa vad veverite libere prin parc. Si apoi am incercat sa ma uit atent la ele. Dupa care am remarcat cum la un moment dat o veverita incearca sa se apropie de mine, mirosind si uitandu-se la mainile mele: aveam o inghetata in mana, era roz, genul acela de suc inghetat de fapt. Si am intins mana cu inghetata spre ea. Si veverita a venit fericita si a inceput sa manance din inghetata mea! Pfuai, ce mandra eram, uite ce frumos am castigat increderea unui animalut si imi mananca din mana!

La cativa ani dupa acea vizita, ne-am mutat in Londra si acum vedem veverite cam de fiecare data cand mergem intr-un parc. Si spre surprinderea mea, ele nu sunt deloc salbatice, ba mai mult, au curaj nu doar sa manance din mana unui om, dar sa se si catere pe oameni in cautare de mancare. Am patit-o si eu, a patit-o si tatal meu cand a venit in vizita la noi.

Veveritele londoneze sunt peste tot si turistii se bucura sa le vada. Localnicii inteleg ca au sentimente diverse: unii le iubesc, altii le-au pus pe lista daunatorilor (sursa) pentru ca rod cabluri electrice sau acoperisuri/structuri de lemn. Acest tip de veverite a fost de fapt adus din America in secolul 18, pana atunci pe insula fiind doar veverite roscate (se pare ca acestea au cam disparut intre timp). Se pare insa ca mediul de aici le-a priit veveritelor gri iar reactiile localnicilor si mai ales ale turistilor le-a facut sa devina foarte prietenoase cu oamenii (evident, totul e bazat pe interes: ele vor mancarea pe care oamenii o au).

Hranirea lor este legala, la fel si prinderea lor in custi cu momeala. Si pentru ca ai mei copii sunt iubitori de natura si animale, merg uneori cu ei sa hranim ratele, gastele sau veveritele din parc, asa cum am facut si saptamana trecuta. Sa vezi manutele cu alune intinse spre veverite si apoi sa vezi cu cata bucurie sorb din priviri animalutele in timp ce rontaie… de nepretuit!

Va las mai jos cateva poze surprinse intr-un parc din sud-estul Londrei.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *