Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Oricat m-am straduit, nu am gasit un titlu bun pntru acest post. Pentru ca m-am gandit sa scriu aici cateva randuri doar pentru a-mi exprima socul incredibil pe care l-am trait cand mi-am dat seama ca in mijlocul Europei, in anul 2015, poti sa primesti un glont in cap doar pentru ca diferi de alti oameni care se simt jigniti de parerile tale sau umorul tau.

Si un alt soc pe care l-am trait a fost in momentul in care am vazut reactii ale oamenilor (in special in mediul online) referitoare la cele intamplate la Paris: cand 12 oameni sunt impuscati in cap, executati pur si simplu, te apuci sa dezbati MOTIVELE pentru care s-a intamplat asta!?! Serios?!?!?! Conteaza ce a fost in mintea ucigasilor si ce i-a lezat pe ei, ce motive au avut sau ce scopuri? Din punctul meu de vedere, ORICE ar fi facut acei oameni, nu meritau un glont in cap. Asa ca sincer, nu exista niciun “dar”! Ca tot aud/citesc fraze de genul “Nimeni nu trebuie sa moara asa, dar…” si aici se continua cu “si ei au cautat-o” sau “si ei au gresit” sau “si ei au riscat” si asa mai departe. Nu exista niciun “dar”, pentru ca asta inseamna ca se poate intelege in vreun fel crima si da o oarecare dreptate ucigasilor. Si nu e cazul. Cum bine zice si autorul articolului spre care pun link mai jos, cei care condamna asasinatele dar spun ca nici jurnalistii nu prea aveau bun simț, respect, “au emis exact comentariul cretinilor sexiști de după un viol: — “Lasă, că și ea prea provoca, cum se îmbrăca, așa, fără bun simț.

Si pentru toti cei interesati sa aflati ce a fost cu revista si cu jurnalistii, ce scriau si sustineau ei mai exact (pentru ca intr-un mod ireal, accentul a cazut in multe articole online pe ce tip de satira/umor faceau jurnalistii, nu pe oribila crima), puteti citi un articol excelent care descrie ultimul numar al revistei. Il gasiti aici si din el citez:

“Bernard Maris (asasinat): “Unde e aici critica sarcastică a islamului? Nicăieri. Islamul acceptă lumea așa cum e: aici diferă total de catolicism, care nu poate să producă decât o frustrare permanentă.”

“[pe pagina 16 a revistei] e luată in derâdere islamofobia. Da, o pastilă care îi ridiculizează pe cei care atacă FIZIC musulmanii și locurile lor de cult: “Islamofobie – Trei moschei incendiate în Suedia într-o săptămână. Suedezii cred în ABBa, nu în Allah.”

“Cine insinuează argumentul “respectului” justifică asasinatele.”

“Libertatea include punerea în discuție a oricărui mit și ideologie impuse.”

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *