Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.
Ar trebui sa incep acest post cu un scurt rezumat al planurilor de lectura de luna trecuta, cand imi propusesem o lista de 5 carti pe care sa le citesc. Si voi face asta extrem de simplu: nu am reusit sa citesc nicio carte de pe lista.
Nu pare un inceput promitator, stiu. Insa nu este timpul pierdut! Lista ramane in continuare valabila, doar ca cele 5 titluri au fost date mai jos pe lista de alte cateva carti pe care mi-am propus sa le citesc din considerente de timp, mai precis:
VBAC – o carte tip brosura despre nasterea naturala dupa cezariana
Este o carte imprumutata de mine de la o doula si pe care bineinteles ca e frumos sa o inapoiez curand, dar pe care vreau neaparat sa o citesc. Pentru ca, asa cum am mai spus, ma documentez pentru o nastere naturala in sensul ca, spre deosebire de data trecuta, vreau ca acum sa se ajunga la cezariana doar daca este absolut necesar si nu din motive de comoditate medicala si preferinte financiare, pretextate cu riscuri si alte cele. Si pentru ca ma documentez si investesc timp si energie in acest subiect, voi strange tot ce gasesc intr-o pagina numita “Nasterea naturala dupa cezariana” pe care o voi actualiza permanent in functie de ce mai descopar. Am decis sa fac acest lucru pentru ca mi-am dat seama cate mituri auzisem si cat putin adevar stiam despre acest subiect si cat de putin/gresit informata eram, si inceputul cautarilor de informatie si sustinere a fost dificil. Si poate aceasta pagina va ajuta in viitor alte mamici.
Dezvoltarea copilului mic de Caroline Deacon
Aceasta carte am imprumutat-o de la biblioteca din dorinta de a intelege mai bine perioada prin care trec cei mici in jurul varstei de 2-3 ani. Cartea este scrisa de un psiholog, mama a trei copii, si desi contine sfaturi cu care nu rezonez (cum ar fi pedepsirea copiilor), citesc cu interes descrierea din punct de vedere emotional, psihologic, fizic, neurologic, a dezvoltarii celor mici, si am aflat lucruri foarte interesante care m-au ajutat sa inteleg mai bine anumite aspecte referitor la ce se intampla si la ce au nevoie cei mici in aceasta “adolescenta timpurie”. Planuiesc sa notez pe blog ideile pe care vreau sa le retin, in ideea ca o sa-mi foloseasca sa mi le reamintesc cand bebe din burtica va avea 2-3 ani si ca poate o sa fie de folos si altor mamici.
Pentru ca cele doua carti de mai sus m-au prins (am inceput deja sa le citesc pe amandoua), lista de 5 carti anuntata pentru februarie ramane valabila, insa nu tin cu dintii de ea, este pur orientativa pentru mine, ma ajuta sa-mi fac ordine in ganduri si planuri.
Voi ce carti vreti sa cititi in luna martie, care abia a inceput?