Pe scurt despre un proiect indraznet

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Sunt abonata de ceva vreme la diferite bloguri romanesti, majoritatea (intamplator sau nu) apartinand unor mamici. Am insa in lista si 2 bloguri ale unor tatici, unul dintre ele fiind al lui Alex Zamfir. Nu il cunosc, am aflat de el pur intamplator prin intermediul unui share pe reteaua de socializare, si m-am abonat la blogul lui.

Saptamana trecuta am aflat de la el de un proiect indraznet pornit de el impreuna cu alti 10 oameni curajosi (unii ar spune naivi): construirea din donatii publice a primului centru medical independent de oncologie si hematologie pediatrica din Romania. Primului, pentru ca nu exista altul in toata tara. Si pentru ca din pacate este mare nevoie de un astfel de centru: in fiecare an, 5.000 de copii sunt diagnosticati cu o forma de cancer (sursa). Si planul este simplu: daca fiecare roman doneaza 1 RON o data la 9 luni, in 3 ani spitalul va fi gata. Cat de grea poate fi atingerea acestui tel? Eu zic ca se poate, pentru ca am vazut ce minuni se intampla cand oamenii se mobilizeaza si se implica.

Proiectul este foarte la inceput, cei 11 oameni mai au cateva lucruri de aranjat, mai ales din punct de vedere legal (sunt in curs de infiintare fundatie din ce am inteles), insa am vrut sa va prezint acest proiect de pe acum si sa va invit sa vizitati site-ul 1leu.org. Poate o sa va implicati in acest proiect, poate nu, insa initiativa m-a impresionat si stiu ca astfel de mobilizari chiar pot schimba Romania, asa ca am vrut sa va spun si voua.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *