Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Cautam o tigaie. Evident, aveam si pretentii: sa nu fie nici din aluminiu si nici din teflon, ca deh, n-ar fi sanatoase, sa nu fie nici prea grea si sa aiba si vreo 24cm diametru. Si cum cautam eu de zor, am gasit pe amazon.co.uk o tigaie similara cu una pe care o aveam deja, doar ca era de 24cm diametru (cea deja detinuta avand 20cm). Perfect! Repede pun in cos, click click, si gata, am comandat tigaia de 7.39 lire, verde, eco si frumoasa, marca Kitchen Craft!

Dupa doua zile soseste cutia cu tigaia mult cautate. Fi’miu entuziasmat ma ajuta sa desfac cutia, si inautru, ce sa vezi? O superba tigaie… neagra cu gri… din teflon… marca IKEA (care costa vreo 2.5 lire in magazin)! Pe ambalajul tigaii era insa lipita o eticheta mica si alba, pe care scria cu litere de-o schioapa “Kitchen Craft eco-frying pan, 24cm”(eticheta e cea cu codul de bare din poza de mai jos).

Tigaie IKEA sau Kitchen Craft

Fac poza la produs si le scriu celor de la amazon, oferind toate aceste detalii. In mai putin de 2 ore mi-au si raspuns, extrem de amabili, cerandu-si scuze pentru incurcatura, explicandu-mi ca a fost o comanda “fulfilled by Amazon” (adica pregatita de alt magazin si finalizata doar de ei) si ca din acest motiv nu a pot inlocui, in schimb imi fac refund la suma platita si imi trimit o eticheta de Royal Mail. Aceasta eticheta trebuia sa o printez si sa o lipesc pe cutia in care venise tigaia, iar coletul trebuia sa il pun la posta in termen de 1 luna, contravaloarea transportului fiind deja achitata de cei de la amazon. Foarte dragut si civilizat, mi-am zis, desi si mai frumos era sa trimita curierul sa ridice coletul, nu sa pierd timp pana la si la posta ca sa repar greseala lor. Am apreciat insa promptitudinea lor si faptul ca intr-adevar au facut imediat refund la cele 7.39 lire.

Am ambalat tigaia frumos in colet, la fel cu venise, am lipit cutia si pe cutie eticheta de la amazon, si hai la posta cu ea. Il iau si pe fi’miu cu mine, era frumos afara, asa ca am mers in plimbare pana la oficiul postal. Unde era o coada de la ghiseu pana afara pe scari. Functionau doar 3 ghisee din 6. Si lucrurile mergeau incet, foarte incet: personalul postei mai bea o gura de apa, mai faceau o gluma intre ei, mai incercau sa se inteleaga cu o batranica mai surda care vroia sa trimita o scrisoare, totul incet si cu rabdare. La coada mai erau 2 copilasi, unul din ei deja obosit si care se isi exprima oboseala fara cuvinte, ca era prea mic pentru altfel de exprimare. Cu toate astea, oamenii statea civilizat la coada si rabdatori si nimeni nu a lasat pe nimeni in fata, astfel ca bebelusul mic si obosit a trebuit sa-si planga supararea asteptand sa-i vina randul mamicii la ghiseu (cred ca asta ti se pare ceva normal sau nu in functie de cum te-ai obisnuit sau cum ai vazut in cultura in care ai crescut).

Am stat peste jumatate de ora la coada. Deja citisem cu fi’miu de 3 ori cartea pe care o aveam cu noi, ne uitasem si comentasem cele 2 reclame de pe un ecran de pe perete si inca mai aveam de asteptat. Cand am ajuns in schimb la ghiseu, am fost intampinati de zambet si “imi cer scuze ca ati asteptat, cu ce va pot ajuta?”. Mai puteai sa zici ceva? Zambeai inapoi si disparea orice neplacere de a fi stat la coada juma’ de ora cu copil mic.

Am inmanat coletul, l-a cantarit, a verificat eticheta, mi-a dat dovada de expeditie si am plecat. A durat sub 1 minut tot procedeul si am fost surprinsa de cat de calm si rabdator si cu respect iti vorbeste personalul de la ghiseu in ciuda faptului ca era oficiul postal plin de clienti. Ce-i drept, si clientii erau rabdatori si nu injurau personalul.

Si asta a fost prima experienta cu posta englezeasca la expediere colete (ca la receptionare coada a fost mereu de maxim 2 persoane si mai mult de 2 minute nu am stat in oficiul postal). A urmat o alta, foarte scurta, la un alt oficiu postal, cand am returnat o camera video nefunctionala luata tot de pe amazon (de la un magazin care vindea prin ei) si urmeaza o alta cand voi expedia cartea pe care nu o vreau dar pe care altcineva se pare ca si-o doreste, caci a licitat pentru ea pe ebay.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *