Placinta cu ricotta si stafide

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Trebuie sa ma laud. De fapt, nu trebuie, ci vreau, ca prea mi-a iesit buna o placinta facuta din ochi. Este prima oara cand fac aceasta placinta, in contextul in care mi-era pofta de placinta cu branza dulce si nu aveam branza dulce (ca nu exista acest concept in UK, exista cottage cheese pe care nu o suport). In plus, mi-a luat un an sa descopar care sunt foile de placinta de pe aici (multumesc, Cris!), ca aici se cheama “Filo Pastry” si ambalajele sunt fara poze, deci habar nu ai ce e in cutii, le ignori cu succes pe rafturi daca nu stii ca ele sunt. Si nu se pune problema sa fac eu acum foi de placinta, din lipsa de timp, energie si mai ales forta de framantat, dar in viitor o sa incerc.

Asadar si prin urmare, dupa ce am aflat eu care sunt foile de placinta si mi s-a facut si pofta de varianta de branza cu stafide cu care stiam ca-mi dau gata sotul si speram sa-mi cuceresc voinicul, mare fan in perioada asta de stafide si de lactate, am decis sa imi incerc norocul cu ricotta. Ca mi s-a parut mie ca seamana cel mai mult la gust cu branza dulce. Stiu, puteam sa fac si cu branza de casa, dar pentru 500g de branza trebuia sa consum mult prea mult lapte si nu-mi venea. Asa ca am ales urmatoarele ingrediente:

  • 6 foi de placinta din comert
  • ulei pentru uns foile de placinta
  • 500g ricotta
  • 75g stafide inmuiate in apa 30′ (se pot inmuia si in rom)
  • 2 oua
  • 2 lingurite miere (optional)
  • 1 lingurita pysillium (optional)
  • coaja rasa de lamaie sau portocala (optional)

Se amesteca, cel mai simplu cu o furculita, toate ingredientele pentru umplutura. Apoi se intind trei foi de placinta, pe rand, pentru a putea fi unse cu ulei, apoi se toarna compozitia si se uniformizeaza totul, lasand marginile foilor putin libere. Pe deasupra se pun restul de foi de placinta, tot pe rand, tot unse cu ulei.

Se da totul la cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30 de minute.

Bineinteles, se poate opta si pentru varianta rulata, adica se umplu trei foi cu jumatate din compozitie si se ruleaza foile.

As fi vrut sa fac poza la rezultat, dar a disparut totul inainte sa ma dezmeticesc si sa-mi pice fisa ca pentru post pe blog ar fi faina si o poza (chit ca asta nu e blog culinar si nici nu va deveni). Asta e, poate apuc data viitoare, desi la cat de buna e placinta asta…

 

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *