Esti completa cu un copil, de Matrioska de pe Raft

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Astazi, Mara ne povesteste despre unul din aspectele vietii unei mame singure.

“Citesc și aud foarte des: ‘Aaa, păi acum ai copil, nu mai ești singură! Ești completă, nu mai ai nevoie de nimeni și de nimic!’. Zău?!? Prostii!

Măi oameni buni, un copil nu e un partener de viață cu care să-mparți bucurii, temeri, neliniști și tristeți, căruia să-i ceri un sfat când ești prea obosită sau implicată în subiect, pe cine să rogi să te ajute (să deschizi un borcan, să-ți schimbe un bec :)) ) sau să îți dea un moment de respiro (și de la care chiar poți avea pretenția să te și asculte!); pe pieptul căruia să-ți așezi, seara, capul care încă vâjâie după o zi plină de activități cu și pentru cel mic și să te cuprindă cu un braț înțelegător.

Am fost creați să ne scriem călătoria vieții alături de un partener. Cum bărbații au nevoie de femei, în cea mai mare măsură pentru anumite nevoi fizice (dar nu numai!), noi avem nevoie de ei pentru a ne satisface, în cea mai mare măsură, nevoile emoționale (și nu numai!). Noi simțim extrem de mult și avem nevoie de confirmări afective, vrem să ne simțim protejate, iubite, să avem certitudinea că aparținem cuiva, de preferat chiar cui trebuie.

Și ce dacă ești mamă? Nașterea te-a anulat ca femeie?

Ca mamă singură, în trecut, femeia era tare blamată, purta un stigmat. Astăzi pare să devină o modă; poate mâine va fi, în sfârșit, privită iar ca o ființă normală, care, forțată de împrejurări, trebuie să se descurce, să facă față, în cea mai mare parte să țină locul a doi. Și reușește, pentru că-și iubește infinit și necondiționat puiul și pentru că, de cele mai multe ori, nu are de ales. Dar asta nu înseamnă că nu râvnește să iubeasă și să fie iubită din nou, să se cuibărească seara, după ce și-a adormit copilașul, în brațele alesului ei.

ID-10076445
Imagine: Ambro/freedigitalphotos.net

Dragostea oferită copilului si iubirea unui partener de viață nu trebuie să se excludă; dimpotrivă, cred că mai degrabă se alimentează reciproc, fac o echipă bună, completă, necesară unei mame fericite pentru a crește un omușor încrezător, independent și echilibrat afectiv și emoțional.

Avem dreptul la fericire din toate punctele de vedere. Nu vă sfiiți să vă-ndrăgostiți, căci dragostea ne stă bine oricând, tuturor!”

Mara Bogdana Marina – Matrioska de pe Raft

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *