De ce nu folosesc produse homeopate

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Am citit astazi un articol care explica mai bine decat mine de ce nu folosesc produse (ca nu le pot zice medicamente) homeopate. Articolul a fost publicat pe site-ul Descopera.ro si poate fi citit integral aici.

Din el o sa spicuiesc ceva informatii interesante si aici:

Cu siguranţă aţi auzit şi poate chiar aţi folosit celebrul Oscillococcinum, remediu recomandat pentru răceală şi gripă, care ar conţine ficat şi inimă de raţă. Cercetătorii nu au găsit însă în granulele vândute de Boiron decât zahăr. Totuşi, doar acest remediu aduce companiei un venit anual de peste 20 de milioane de dolari.” – si acum putem sa nu mai discutam despre cum medicamentele sunt facute ca sa se imbogateasca nu stiu ce companii farmaceutice dar medicina “naturista” nu are niciun interes banesc, vrea doar binele omului.

Practic, diluarea este atât de mare încât uneori în produs nu mai poate fi detectată nici măcar o moleculă din substanţa originală, astfel încât cercetătorii au observat că acele granule conţin deseori doar zahăr.” – am auzit de conceptul cu memoria apei, dar mi se pare atat de gresita povestea asta incat nu stiu de unde sa incep, asa ca o las asa si ma multumesc sa spun ca nu cred in nicio memorie a apei.

[Homeopatia] a fost inventată în anul 1796 de medicul german Samuel Hahnemann şi nu se bazează pe extracte din plante, cum greşit cred unii pacienţi.” – ca sa iasa un talmes-balmes, unii medici homeopati recomanda si ceaiuri spunand ca sunt tot remedii homeopate si atunci nu mai poti spune “homeopatia e o bazaconie” ca ti se da replica “pai cum, ceaiul de tei se stie ca linisteste, cum sa fie o prostie homeopatia?”

Da, am luat si eu celebrul “vaccin homeopat antigripal” cand eram in liceu, da, am urmat si ceva “tratamente homeopate” acu’ vreo 6 ani. Asa ca I’ve been there, done that. Dar vorba sotului, daca vreau zahar, am o zaharnita in dulap, si e mai ieftin zaharul decat Oscillococcinum.

Cititi, studiati si … sanatate tuturor! 🙂

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *