Am inaugurat slow cooker-ul

Spune si altora despre acest articol

Musai sa ma laud cu reteta de naut cu cartof dulce si conopida, ca prea mi-a iesit gustoasa! Si da, am gatit mancarea la slow cooker: tot imi doream si eu un astfel de ajutor in bucatarie de cateva luni bune, ca visam eu asa cum pun toate ingredientele intr-o oala, setez cat timp sa fiarba mancarea, plec la plimbare cu copilul si cand vin acasa, iote ca e gata mancarea si e calda si yum yum, ne asezam voiosi la masa. Mi-am luat abia acum pentru ca am gasit un slow cooker la un pret mai mult decat decent (alea noi mi se par mult prea scumpe), model vechi, second hand, reconditionat, perfect functional, cu timer frumos (musai vroiam timer, ca altfel nu poti pleca la plimbare daca oala nu stie sa se opreasca singura din gatit).

Slow cooker, bine ai venit, draga bucatarie, uite noul slow cooker. Prezentarile au fost facute, sa punem deci cratita la munca, s-o punem sa faca ceva greu, cum ar fi… sa fiarba naut! Buuuun, si uite-asa am gatit urmatoarea reteta:

Naut cu cartof dulce si conopida, la slow cooker timp de 6 ore

Ingrediente:

  • 1/2 ceapa, curatata, tocata
  • 1 mar mic, curatat de cotor, tocat
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat, ras
  • 1 catel de usturoi, maruntit
  • un varf de cutit de curry (sau mai mult, dupa preferinta)
  • 1 cana cubulete cartof dulce (aproximativ 1 cartof dulce mediu)
  • 1 cana buchetele de conopida
  • 1 1/4 cana boabe de naut
  • 4-5 rosii medii, maruntite
  • 300ml supa de legume
  • 3-4 boabe de piper negru
  • un strop de sare
  • 1/2 cana de frunze de spanac proaspat
  • lapte de cocos (optional)

Mentiuni:

  • nautul proaspat se lasa in apa la inmuiat timp de minim 12 ore, cel din conserva se poate folosi imediat
  • supa de legume poate fi si din concentrat, depinde de preferinta
  • rosiile proaspete pot fi inlocuite cu pasta de rosii sau pulpa de rosii din conserva

Instructiuni:

Intr-o tigaie se caleste ceapa (eu prefer in apa, dar se poate si in ulei), la foc mediu, impreuna cu marul si ghimbirul, timp de 7-8 minute.

Se adauga usturoiul si dupa vreo 30 de secunde se adauga si curry-ul si se amesteca timp de 4 minute, dupa care se ia de pe foc.

Compozitia rezultata se amesteca cu celelalte ingrediente (cu exceptia spanacului) si se pune in oala de slow cooker si se acopera cu capac.

Se seteaza temperatura pe High si timpul 6 ore. In acest timp, NU ridicati capacul: dureaza pana slow cooker-ul revine la temperatura de dinaintea ridicarii capacului si asta face ca timpul de gatit sa trebuiasca sa fie mai lung.

Cand e gata mancarea, se amesteca spanacul tocat (si eventual laptele de cocos).

Pofta buna, dragilor!

 

Da, stiu, e o reteta la care mai e necesar un pas inainte de a arunca toate ingredientele in oala, a apasa pe butoane si a pleca la plimbare. O sa caut si retete mai simple, dar eu zic ca e un inceput bun, cu o reteta vegetariana gustoasa. Daca ati gatit la slow cooker, astept sa-mi spuneti si mie retetele voastre preferate, sa le trec in caietel.

 

PS. Nu va temeti, nu transform blogul personal intr-unul culinar, dar prea era yummy mancarea ca sa nu va spun despre ea.

Spune si altora despre acest articol

2 thoughts on “Am inaugurat slow cooker-ul

  1. Hello,

    Stiu ca e cam veche postarea, dar as vrea sa stiu de unde ai comandat slow cooker-ul. Imi poti spune?

    O zi faina.

    1. Buna Dani, am luat slow cooker-ul de pe ebay, a fost un “manufacturer refurbished”, Morphy Richards 48724 cu vas ceramic de 5L. Si a fost 26 GBP cu tot cu transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.