Cu telecabina peste Tamisa

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Despre existenta unei telecabine in Londra am aflat intamplator, habar nu aveam ca exista asa ceva. Evident, am cautat pe net sa aflu ce si cum si am descoperit ca telecabina, numita “Cable Car”, traverseaza Tamisa in zona Greenwich, mai precis intre Emirates Greenwich Peninsula (Emirates Cable Car Terminal) si Royal Docks Terminal, 27 Western Gateway.

telecabina_peste_tamisa_map

Noi am mers cu DLR-ul pana la Royal Victoria si am traversat Tamisa cu telecabina spre Greenwich si The O2 Arena.

Emirates Royal Docks
Vedere din telecabina spre Royal Docks

Am ales sa mergem in weekend ca sa putem merge toti 4 si ne asteptam sa fie coada. Si era coada, eram foarte multe familii, cu copii si mici si mari, dar cu toate astea am asteptat doar 12 minute pana am ajuns sus la telecabina, unde am mai asteptat cateva minute.

Calatoria dureaza 10 minute si privelistea este faina desi diferita de cea din Sky Garden pentru ca zona in care este telecabina este cumva mai industriala. Nu se vede centrul Londrei dar se vad O2 Arena de sus, si raul, si Canary Wharf.

Surprinzator, fii’miu a fost foarte incantat de calatorie. Inainte sa mergem ne gandeam ca este posibil sa nu ii placa sau sa vrea sa coboare sau sa i se faca frica, insa nu a fost cazul, ba mai mult, cand am ajuns la coborare ar mai fi vrut sa ne plimbat o data. Unul dintre aspectele care i-au placut a fost si faptul ca telecabina trece peste sosele si deci pe deasupra masinilor, si evident ca fiind peste rau trece si peste vapoare si tot felul de ambarcatiuni. Si fii’mea a fost incantat, ca altfel nu ar fi dormit neintoarsa tot drumul.

Biletele au pret variat, in functie de varsta, tipul calatoriei (doar dus sau dus-intors) si asa mai departe. In cazul nostru, copiii nu au platit nimic iar noi am platit cu Oyster-ul 3.7 GBP/persoana. Programul, preturile si alte informatii utile gasiti pe site-ul TFL.

Mai jos am pus cateva poze facute cu telefonul. Vremea era foarte frumoasa, numai buna de admirat privelistea de la 90m inaltime (ca daca era vremea urata, am fi amanat telecabina pentru alta data).O2 si Canary Wharf

Vedere spre Royal Docks

La coborare spre Greenwich

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *