Castel, snururi, caracatita – activitati la 3 ani

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

De cand fii’miu merge la gradinita si a venit primavara apucam foarte rar sa facem activitati in casa. Am strans aici insa trei activitati pe care le-am facut anul asta, poate va inspira si pe voi in urmatoarea vacanta.

Castelul din carton

Vara trecuta am mers sa vizitam doua castele (unul dintre ele fiind Leeds) si la un moment dat fii’miu incepuse sa spuna ca vrea si el castel. Unul de jucarie, maro, in care sa intre un cal. Astea erau specificatiile pe care ni le-a repetat cateva weekenduri la rand. Ca doar in weekend isi amintea de castel, pentru ca atunci mergeam cu masina in mici excursii de o zi. Cand a venit frigul, prin octombrie, am renuntat la excursii, iar el a uitat sa vrea castel. Mi-am amintit eu insa acum vreo luna si dintr-o cutie simpla de carton am facut castelul de mai jos.

castel din carton

Am decupat cu foarfeca (desi cred ca ferestrele si poarta ar fi trebuit decupate cu altceva) si am legat un snur la poarta pentru ca aceasta sa poata fi ridicata sa nu intre inamicii in castel, evident. De pictat s-a ocupat predominant fii’miu dar am contribuit si eu, la insistentele lui (asa mi-am dat seama cat de relaxant poate fi pictatul!). Si dupa ce s-a uscat, l-a populat fii’miu cu animale si omuleti si mancare. A contribuit si fii’mea la castel, i-a indoit putin unele metereze ca sa ii dea un aspect de vechi si trecut prin multe.

Caracatita din rola de hartie igienica

Am salvat o rola de la hartia igienica si am pictat-o cu fii’miu cu vopsea acrilica albastra (alegerea lui). Apoi a decupat el tentaculele, opt la numar, sub supravegherea mea si impreuna am lipit ochii, unul el si unul eu. Si a iesit caracatita din poza de mai jos.

Caracatita din rola de hartie igienica

Snururi si carton

O activitate de indemanare, imaginatie si rabdare este cea de infasurat o bucata de carton cu un snur. Eu am ales doua bucati de carton, una sub forma patrata careia i-am crestat marginile cu o foarfeca, si alta in forma de inima ca eram pe preajma Zilei Indragostitilor pe care o serbau la gradinita. Inima a si pictat-o cu acuarele.

Cu formele si snururile pregatite, am legat un capat al snurului de o forma si i-am aratat lu’ fii’miu cum poate sa infasoare snurul pe carton, dupa care l-am lasat sa decida el cum sa arate in final opera de arta. Iar el a decis sa arate dupa cum vedeti mai jos.

DSC_1154

DSC_1153

Cand au fost gata operele cu snur, le-am lipit pe spate scai/arici si pe dulap am lipit alt scai/arici si le-am prins pe dulap, la vedere, numai bune de admirat mereu.

Am mai realizat si un ceas dintr-o farfurie de carton, orele scrise pe cercuri de hartie lipite de fii’miu si doua sageti prinse in centru cu un fel de pioneza erau limbile ceasului. Din pacate ceasul nu a supravietuit interventiei lu’ fii’mea suficient cat sa il pozez dar am vrut sa povestesc despre el aici, poate aveti si voi prin casa o farfurie de carton si nu stiti ce sa faceti cu ea.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *