Vreau multa memorie (5)

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Sa tin minte cum alerga fi miu, intr o dimineata, de la mami la tati si invers strigand cu tot sufletul si toata bucuria lui “tati, tati, tati, mami, mami, mami” si se arunca in brate la pupat si apoi iar alega si tot asa,  mult timp, pana nu mai avea suflu, dar ii straluceau ohii de fericire; asa e fericirea, un pusti de 2 ani alergand fericit spre tine.

Sa imi amintec cum se urca in scaunul balansoar si se face comod si apoi, fericit si razand, arata cu degetul la masinutele lui din cos si zice imperativ “atu!” Adica sa i se aduca alta masinuta.

Sa imi amintesc cum se urca in masina de carton facuta de mine cu roti din farfurii de carton si ii arata lui tati “cuo!” Adica acolo, in sensul ca ii arata unde sa il plimbe tati cu titi.

Sa nu uit ca intr-o zi, cand a sosit un dulap mic, cu doua rafturi mici, si l-am intrebat pe fi’miu ce zice el sa facem cu mobila cea noua (eram in dormitor, eu as fi vrut sa pun hainute de-ale lui pe cele 2 rafturi), el a stat, s-a gandit, s-a uitat la dulap si apoi a fugit repede repede in sufragerie de unde a venit fericit cu o carte de-a lui si a pus-o frumos pe unul din rafturi.

Sa imi amintesc, tot razand, cum intr-o zi, dupa ce a mancat cirese, a vrut la mine in brate si a pus mana murdara de cirese pe pantalonii mei portocalii. Care evident s-au murdarit, si i-am aratat ce s-a intamplat. S-a uitat si apoi il vad ca merge la bucatarie si se intoarce cu un prosop, sa imi stearga pantalonii!

Sa nu uit ca, la 2 ani +/- cateva saptamani:

  • titi maie op-op inseamna ca vrea cu double decker la petshop-ul cu iepurasi
  • uiiiii titi pac u-u-a-a inseamna ca vrea sa se tea pe tobogan in parcul in care e statuia unei gorile si in care se ajunge cu autobuzul
  • io nani patu tati nani ti mami nani una inseamna ca el vrea sa faca 4 nani, tati sa faca 3 si mami 1
  • pune “acuma” la finalul actiunilor pe care le descrie si le vrea sau nu (papa acuma, titi acuma, tutu acuma, nani acuma nu)

Sa imi amintesc bucuria si rasetele molipsitoare din momentele in care a descoperit cum face apa intr-un pahar cand sufli cu un pai in ea.

Sa vad cu ochii mintii cum se joaca cu noi ascunselea prin casa si se ascunde, iar cand noi incepem sa-l cautam si intrebam “O fi dupa usa?” el sa ne raspunda “Nu-iiiii” si cand intrebam “Da’ unde-o fi?” el sa ne arate cu degetul de dupa draperie spre un loc aleator si sa spuna “Cuo!”. Si cand incepe jocul, uneori il auzim prin casa “Unde-i mama cu tata”, adica vrea sa se ascunda mama si sa o caute impreuna cu tata.

Sa-i revad bucuria de pe chip cand isi trage mainile pe maneci si ne “pacaleste” ca au disparut mainile si ca o sa iasa din maneci un metrou rosu si un crocodil verde.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *