Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Vorba aia, “fuse si se duse”.

La sfarsitul lui mai, cand pe aici femeile deja se plimbau in fuste si sandale, barbatii in tricouri iar copilasii in fustite sau pantaloni scurti, noi inca ne imbracam cu blugi si bluza cu maneca lunga, aveam pantofi in picioare, ne apuca tremuriciul cand ne uitam la ceilalti oameni, dar abia asteptam sa vina vara ca sa schimbam si noi garderoba.

Apoi a venit luna iunie, racoroasa, cu maxime de 24 de grade si nori pe cer. Dar ne-am facut curaj, am trecut la tinutele de vara, mai timid dar cu sperante. Intr-un parc din zona deja se umpluse un mic bazin cu apa rece si copilasii se balaceau de zor iar parintii savurau inghetata, privindu-si odraslele. Eu inca aveam planuri sa fac si eu inghetata, dar “cand o veni vara”. Imi luasem si o rochita noua, subtirica, numai buna de purtata “la vara”.

In iulie au fost vreo 3 zile de canicula englezeasca: 30 de grade la soare. In fiecare gara de tren in difuzoare auzeai recomandari despre cum sa faci fata caniculei: sa nu iesi la orele amiezii, sa ai mereu o sticla de apa la tine, si daca ti se face rau, sa cobori la prima statie si sa apesi butonul de urgenta. Atunci mi-am zis ca hai ca in sfarsit vine si vara! In a treia zi deja erau iar 24-28 de grade, desi in gari inca auzeai recomandarile pentru canicula, semn ca cine stie, poate iar vine un val de caldura, m-am gandit eu.

S-a facut august. Cu 18 grade dimineata. Si vreo 24 la pranz, dar de vreo 2 saptamani incoace sunt vreo 21 la pranz, asta in putinele zile in care nu ploua, ca daca sunt precipitatii, temperatura scade. Si acum e septembrie. Si m-am prins: asta a fost vara! Gata, fuse si se duse! Si eu, care inca asteptam vara ca sa fac inghetata… Noroc ca am apucat macar sa port rochita o data, in zilele “caniculare”, ca altfel ramaneam si fara inghetata, si cu rochita nescoasa in lume!

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

2 thoughts on “Vara englezeasca

  1. Nasoala vara… Dar de ce trebuie sa fie cald pentru inghetata? Noi mancam inghetata si iarna, go for it 😀

    1. Era prima vara in care putea si fi’miu manca inghetata si vroiam sa fac si sa savuram asa, sub soarele torid :)) Dar intr-adevar, o sa trebuiasca sa ne multumim cu ce avem si sa mancam inghetata… tot timpul! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *