Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.
Stiti expresiile de genul “placinta ca la bunica” sau “bors ca la bunica”? Si sarmalele si zacusca de la bunica sunt mereu gustoase, asa-i? Cumva imaginea bunicutei se leaga de mancarurile traditionale romanesti, dar iata ca am remarcat astazi un upgrade al acestei imagini.
Astazi, la un hypermarket, la raionul cu pesti, in fata mea o bunica la vreo 70 de ani, comandase o caserola cu ingrediente pentru sushi. Si in timp ce vanzatorul ii punea in caserola si felii subtiri de peste, bunicuta povestea cu energie si voie buna:
– Ii place nepotului meu, ca vine la 2-3 saptamani pe la mine si asta e mancarea lui preferata.
Termina vanzatorul de ambalat caserola, si bunicuta grijulie:
– Bete ati pus?
Vanzatorul uitase, dar a remediat rapid situatia si bunicuta a plecat grabita.
Priveam scena si ma gandeam: o singura data in viata am mancat sushi, nu am gatit niciodata sushi, si nici nu stiu exact ce era in caserola cu pricina. Si bunicuta mergea acasa, gatea sushi si-si astepta nepotul. Si eu am facut astazi somon cu usturoi si rozmarin la cuptor. Se vede ca nu am nepoti inca.