La cinema cand ai bebe mic

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Pe sistemul “Ce se da si ce se cere?”, haideti sa vedem cum poate un cuplu de proaspeti parinti sa mearga la un film bun.

Ce se da?

  • un cuplu care nu a mai mers la film de vreo 2 ani, care de cateva luni are un bebe si care nu isi aminteste cum e sa fii odihnit
  • un bebelus de cateva luni care nu poate fi luat la cinema
  • zero bone, zero bunici in oras

Ce se cere?

  • o ora jumate de relaxare la un film bun

Ok, stim ce vrem, stim cu ce lucram, hai sa vedem ce e de facut.

Cum mergem la cinema cand avem un bebe mic?

1. Se cauta un film pe care amandoi sa isi doreasca sa-l vada, care sa ruleze de cel putin 2 ori in aceeasi zi (ca e sec unul sa vada azi filmul si sa nu poata vorbi cu celalalt despre film decat peste vreo 5 zile, dupa ce l-a vazut si celalalt).

2. Se fac “incantatii” sa iasa sincronizarea perfecta: bebelus satul si odihnit (de preferat proaspat trezit din somn) fix cand mama trebuie sa plece la film.

3. Mama spune “Pa” si alearga repede-repede la cinema. Pe drum vrea sa se intoarca acasa de 10 ori in 10 minute cat dureaza drumul. Dar se abtine, suna o prietena, mamica si ea, care intelege perfect si care ii spune “Ca sa iasa totul bine, nu te gandi! La nimic! Si ia-ti si popcorn, ca sa simti ca e o zi speciala!”.

4. Ajunsa la cinema, mama cumpara bilet si popcorn (pe moment se va bucura, peste noapte va regreta in cazul in care alapteaza) si se protapeste pe un scaun, relaxata. Se autoconvinge sa ramana pe scaun macar pana la jumatatea filmului, cand iese si da un telefon acasa, de dor. Revine in sala, vede filmul pana la final si apoi alearga acasa. Unde evident totul e in regula, ca si cand nici nu a fost plecata. Respira.

5. Bucuroasa, relaxata, cu bateriile reincarcate, mama preia bebelusul de la tata.

6. La ora stabilita, tata pleaca sa vada si el filmul. Aceeasi poveste: musai popcorn, ca sa simti ca e o zi deosebita, cea in care mergi, dupa muuult timp, la cinema pentru relaxare si deconectare.

7. Revine si tatal acasa, pruncul deja doarme, asa ca mami si tati stau la sueta despre cum a fost. Si ce dor le-a fost de prunc, cat au fost plecati. Si ce fain ca au vazut reusit sa vada filmul “impreuna”!

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *