Sortarea pe culori a pieselor de LEGO

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

lego_color_sort_pinterest

Primul set de Lego l-a primit fii’miu cand a implinit 3 ani. Pana atunci avusese Lego Duplo care insa nu au prezentat niciun interes (pe alea le-a descoperit impreuna cu sor’sa, niste luni mai tarziu). Primul set de Lego a fost unul model Classic, cu piese cu care putea construi o masina, un pinguin, un vapor si tort (setul 10695). A fost nebunie pura: a facut si desfacut si iar facut si iar desfacut constructiile de zeci de ori!

Dupa cateva luni, intamplator intr-un hypermarket a ochit fii’miu un alt set de Lego Classic (10692), si intamplator era la reducere, asa ca l-am luat si pe el: constructia preferata din el a fost si este farul, pentru ca este mai complicat decat alte constructii din set si il poate face singur-singurel.

Si apoi au urmat alte cateva seturi: un iepure primit de Paste, un Ren luat de Craciun, un elicopter primit gratuit la inaugurarea magazinului Lego Store din Leicester Square si un submarin cu rechin. Apoi, de Craciun, nebunia a continuat cu 2 seturi: unul cu masini de curse (Junior 10673, luat second de pe ebay) si altul cu care poti construi 3 case diferite si toate se deschis in 2 astfel incat sa poti vedea in interior (setul 31048, primit cadou).

O perioada am incercat sa tinem seturile separate, fiecare set de piese in cutia setului respectiv. Dar la un moment dat seturile Classic s-au amestecat. Am incercat sa le separam. Si in timp ce faceam asta, ne-am dat seama: daca le tin separate, limitez copilul din a crea constructii cu o piesa dintr-un set si alta din altul! Credeam ca tinandu-le separat il ajutam sa faca mai usor o anumita constructie dintr-un anumit set, dar de fapt il cam impiedicam din a face ceva combinat. Asa ca am pus toate piesele de Lego intr-un morman mare in mijlocul sufrageriei si le-am sortat. Pe culori!

Si dupa ce le-am sortat… Ce facem cu ele?

M-am gandit ca as putea sa ii fac, din carton, cutii compartimentate. Dar nu suna a fi o solutie prea trainica… Am cautat pe net idei, dar gaseam sortatoare pe dimensiuni (s-ar putea sa incercam si asa) sau robotei care sortau automat piesele de Lego pe culori. Si tot gandindu-ma la cutie cu separatoare… Am mers a doua zi la un magazin in cautarea unei cutii de… suruburi si alte maruntisuri!

O astfel de cutie de scule are separatoare care pot fi puse/scoase dupa bunul plac. Are capac, se inchide perfect si se poate combina cu alta cutie fix la fel.

Incantat de idee si achizitie, am venit acasa si am inceput sa punem piesele in cutie, dupa cum vedeti in poza de mai jos. Tot in ea remarcati ca albele si albastrele incep sa nu mai aiba loc… si mai aveam inca pe atatea piese de pus…

lego_colorsort_1

Asa ca am mai cumparat o cutie! Si acum, piesele de Lego se prezinta fix asa:

lego_colorsort_2

Cand cutiile sunt inchise, se pot prinde una de alta si depozita foarte usor cam oriunde.

lego_colorsort_3

Bineinteles ca fii’miu a fost cel mai incantat de joaca noastra cu piesele de Lego si este foarte bucuros ca acum gaseste usor piesele sa construiasca ce vrea el atunci cand construieste dupa tutoriale.

Sunt curioasa totusi daca ar fi mai usor de construit sau daca ar inspira/stimula creativitatea mai mult daca ar fi sortate pe dimensiuni/forme… Voi ce parere/experienta aveti?

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *