Smecherii rapide cu supa de pui

Spune si altora despre acest articol

In primele saptamani dupa nastere, timpul disponibil si energia pentru gatit au fost extrem de limitate. Asa ca am scos de la naftalina reteta de supa de pui si am incropit din supa mai multe feluri de mancare, in mai multe variante, pe care le scriu aici ca poate folosesc si altcuiva (si in plus, asa stiu sigur ca nu le uit).

Sa incepem cu ingredientele pentru supa de pui. Acestea ar fi dupa cum urmeaza (lipseste radacina de patrunjel, pentru ca aici nu exista decat cateva zile pe an in magazine):

  • pulpe de pui (eventual cu oase; ocazional pun piept de curcan)
  • 1-2 morcovi
  • telina radacina – o bucata mica
  • 2 lujeri de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof alb mare
  • 1 cartof dulce
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 bucata de cuisoare
  • optional: 1 rosie, 1 dovlecel, 1 ardei

Curat ingredientele care necesita curatare, le tai in bucati mari pe unele din ele, le pun in oala sub presiune, torn apa cat sa le acopar si pe foc cu ele: 30 minute dupa ce incepe sa fasaie.

Si acum incepe distractia cu smecheriile din supa de pui!

Supa cu taitei/paste

Supa clara de pui o combin cu:

  • cateva bucatele de carne
  • cateva felii de morcov
  • cateva felii de pastarnac
  • bucatele de cartof
  • taitei sau paste stelute/litere

Presar patrunjel si masa e servita!

Pulpe de pui cu piure

Combin:

  • cartoful alb din supa
  • cartoful dulce din supa
  • lapte
  • unt

Pasez bine totul si gata-i piureul care merge excelent cu pulpele din supa. Uite-asa e gata felul doi.

Paste cu pui la cina

  • carnea de la o pulpa o maruntesc.
  • un morcov il feliez
  • fierb paste fusilli
  • rad niste cascaval

Amestec totul intr-un castron si cina este servita!

Tortilla cu pui la micul dejun

A doua zi dimineata, intr-o tortilla pun:

  • bucatele de carne de la o pulpa
  • bucatele de ardei
  • felii de avocado
  • felii de rosii
  • salata
  • neaparat cascaval (branza cheddar)

Rulez tortilla si o pun in tigaie la incalzit, cat sa se topeasca putin cascavalul. Mmmm, ce mic dejun delicios si hranitor!

Voi ce smecherii salvatoare de timp faceti prin bucatarie? Am luat pix si foaie si notez tot ce-mi spuneti ca am nevoie de idei!

Spune si altora despre acest articol

Leave a Reply

Your email address will not be published.