Recuperarea diplomei de BAC

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Mi-am amintit zilele trecute ca diploma mea de BAC a ramas la facultate de cand cu inscrierea la admitere. Ce-ar fi sa merg sa o recuperez?

O pornesc la pas frumos in plimbare cu copilul spre facultate. Intru in campus, incerc sa merg pe traseul masinilor ca sa ajung la rectorat: ma intampina niste caini, fac cale intoarsa. Un domn pe langa care trecusem ma intreaba:

– V-ati razgandit?

– Oarecum… cainii de acolo par ca ma asteapta…

– Si pe mine m-au latrat. Am venit sa culeg muschi pentru fi’miu si au inceput sa ma latre. Luati un bat cu dumneavoastra si incercati alt traseu, da’ nu pe aici ca sunt haite mari de caini.

– Am inteles, multumesc, o zi buna!

Si am schimbat traseul, am luat-o pe drumul pietonal de la facultatea mea la rectorat (drum neprietenos cu carucioarele, motiv pentru care am ajuns sa merg pe langa scari si sa ma umplu de noroi).

Ajung la rectorat, reusesc sa intru cu caruciorul in timp ce un paznic statea si se uita la mine cum incerc sa tin usa deschisa in timp ce imping caruciorul inauntru in timp ce tin copilul in brate pentru ca adormise.

Merg la primul ghiseu de la parter, intreb de diploma de bac:

– La etajul 3, camera 308. Aveti si lift, faceti stanga si mai in fata si pe stanga.

Ajung la etajul 3 cu liftul: schele, muncitori, praf, mirosuri. Caut camera, trec pe sub schele, o gasesc, intru:

– Buna ziua, am venit sa imi ridic diploma de bacalaureat.

– Ati terminat inainte sau dupa 2009?

– Inainte.

– Ah, pai diplomele de licenta sunt la arhiva.

– Eu vreau diploma de bac.

– Ah, si aia tot acolo e.

– Si unde e arhiva?

– La parter, camera 006.

– Multumesc, o zi frumoasa.

Trec iar pe sub schele si prin praf, merg la lift, cobor si incep sa caut camera 006. Intreb o doamna dintr-o camera si aflu ca trebuie sa fac stanga, sa merg pana in capat, sa fac dreapta si ultima usa pe dreapta. Ok, parcurg traseul, ajung la usa lui 006 si o deschid:

– Buna ziua, se poate?

– Da, spuneti.

– Am venit sa-mi recuperez diploma de bac.

– Ati sunat inainte?

– Nu, ca nu planuiam sa vin, am iesit la plimbare cu fi’miu si am trecut si pe aici.

– Mmm… ok, pai dati-mi ce aveti, fisa sau formular si vedem.

– …. am doar buletinul, ca v-am zis, am iesit la plimbare…

– Dati-mi buletinul.

Ii spun ce facultate am terminat, in ce an si ce nume aveam. Doamna de la arhiva se duce sa caute diploma, eu ma asez cu scaun si ma uit in jur: ceva imi dadea senzatia ca sunt intr-o cartea de-a lui Kafka, era o atmosfera anume, cu mii de dosare si tone de hartie veche si prafuita, cu rafturi pana in tavan intr-o hala suficient de mare incat sa te simti foarte mic.

Si cum stateam si admiram arhiva, apare si doamna cu diploma: semnez de primire, o zi buna, la revedere. Si am plecat.

Asta a fost tot, asa ca pentru cine e interesat sa-si recupereze diploma de BAC de la facultate, tot ce va trebuie este buletinul. Si eventual un bat ca sa va aparati de caini in cazul in care rectoratul este intr-un campus dintr-un oras civilizat dintr-o capitala europeana.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

4 thoughts on “Recuperarea diplomei de BAC

  1. Buna! Si eu am acceasi problema! La ce facultate ai fost tu? Eu am fost la universitate la limbi straine si o doamna f ‘politicoasa’ de la secretariat mi a zis ca diploma mea de bac e la arhive (au trecut vreo 2 ani de cand trebuia s o ridic). Mi a dat o cerere sa completez catre rectorat si m a trimis la drept, apoi la biblioteca.. N am prea inteles de ce atatea drumuri. Si cica sa aduc si carnetul de student pe care nici nu l mai am.. Tare mi e ca maine cand o sa ma duc sa fac toate astea n o sa fie asa simplu ca la tine.. Si am nevoie rapid de ea caci plec din tara definitiv in 2 saptamani..

    1. Pfuai, si eu credeam ca la mine a fost complicat, dar acum pare simplu cand aud la tine de cerere, rectorat, carnet de student (huh?!)… Sper totusi ca a fost mai simplu decat ti-a explicat doamna cea “foarte politicoasa” si ca ai rezolvat in timp util, ca inteleg ca esti si presata de timp.

  2. Pfffff…..ma apuca groaza !
    Eu am terminat facultatea in 2008 …
    Si nu am diploma de BAC …..oare o sa o mai pot recupera !?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *