Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Adica multe masini, in caz ca nu ati inteles titlul acestui post. Mai precis, este vorba de numarul de masini mici pe care le are fi’miu, luate care de pe unde (magazine, charity-uri, targuri).

Si pentru ca ii plac masinile, printre alte lucruri, si ii place sa le parcheze, inspirata fiind de idei gasite pe ici pe colea pe net (nu retin sursele ca mi se amesteca ideile in cap), am pus la cale o activitate care a avut muuuult mai mult succes decat m-as fi asteptat si pe care o descriu aici, poate inspira si alte mamici.

Pe o foaie alba am printat o mica parcare cu 5 locuri de parcare numerotate de la 1 la 5, si pe 5 masini am lipit cu scotch dublu adeziv cifre, tot de la 1 la 5. Ideea era ca fiecare masina sa fie parcata pe locul de parcare cu acelasi numar ca al masinii.

Si asa a inceput distractia. A parcat masinile conform “regulilor jocului”. Apoi a inceput sa dezlipeasca numerele de pe masini si sa le lipeasca pe alte masini. Pe care le-a parcat si le-a numarat. Dupa care iar a dezlipit, iar a lipit, iar a parcat si iar a numarat. Si a facut asta de foarte multe ori, cu foarte “muchii titiii”.

cifre_masini

Apoi am scos niste piese din mingea cu forme care aveau si cifre pe ele, si le-a “parcat” si pe ele la locul lor. Apoi am luat niste cifre de lemn de la un puzzle de lemn si luam o cifra si il intrebam ce cifra e si unde sa o pun: el lua o masina si o plimba frumos pe foaia cu “parcarea” pana la locul in care trebuia sa pun cifra. Dupa ce puneam toate cifrele, le dadea la o parte si o luam de la capat. De foarte multe ori. In timpul asezarii cifrelor, mai “greseam” si uneori puneam cifra cu susul in jos sau pe dos, sau nu intelegeam exact unde trebuie sa o pun sau ii greseam numele: vigilentul de fi’miu ma corecta inca mereu.

cifre_parcate

Asa ne-am jucat cel putin o ora, mult mai mult decat m-as fi asteptat. Credeam ca o sa parcheze masinile de 2-3 ori cel mult si ca se va plictisi, dar el nu doar ca nu s-a plictisit, dar a gasit modalitati noi de a se juca, cu 5 cifre si o foaie de hartie. Am facut jocul asta cu el pentru ca am vrut sa-i lansez o provocare folosindu-ma de dragul pe care il are de masini. As fi putut sa-l fac cu forme sau cu animale sau mai stiu eu ce. Am ales cifre ca mi-era mai la indemana, era cel mai simplu. Dar scopul nu a fost invatarea de cifre sau de numarat, ci distractia. Si scopul a fost atins!

Daca aveti idei de alte activitati care sa presupuna “muchii titiii”, nu le tineti doar pentru voi!

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *