Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Am fi biscuit de zor, vorba bancului cu Stefan cel Mare (sigur il stiti, e deja intrat in folclorul romanesc cred), dar zilele astea ne-au tinut ocupati niste… margele!

Sunt de fapt margelute termice, din plastic (polietilenă), mici mici de tot, cu diametru de 5mm, colorate in vreo 10 culori, cumparate la borcan, 700 margelute.

Ideea e simpla: pe o placuta speciala cu niste tepi mici, se pun margelutele in ce ordine si alaturare vrea artistul, si cand design-ul dorit e gata, se pune o foaie de copt peste toate margelutele de pe placuta, se trece cu fierul de calcat incins, si in cateva secunde margelutele se topesc fin pe margini, suficient cat sa se lipeasca intre ele. Si uite-asa, tadaaaaa, opera de arta este gata!

Dupa ce am luat margelutele si i-am explicat ideea lu’ fii’miu, a vrut sa facem o capsuna. Si asa arata prima noastra opera de arta:

Capsuna din margele termice - strawberry with thermo beads

Si de bucurie ca a iesit asa frumos (cu margica albastra cu tot, ca era seara, lumina mai slaba, si nu am vazut-o ca nu e verde), i-am pus o sforicica si am agatat-o la loc de cinste, in brad:

thermobeads_5

Apoi fii’miu a vrut sa faca o masina, o dubita VW. Asa ca impreuna am facut asta:

VW Van with thermo beads

VW Van cu margele termice

I-a placut prea mult, asa ca a mai facut un VW Van, de data asta mai mare, creatie proprie (m-a rugat doar sa-i fac volanul). Plus o “lollipop”, alb cu rosu, care a ajuns in bradul de la gradinita.

thermobeads_9

Si apoi, in echipa, am facut un personaj preferat de-al lui, dintr-o carte, si anume pe Mr. Strong!

20161211_112937

Mr Strong cu margele termice

El e la loc de cinste special fata de restul creatiilor, si anume lipit pe perete cu arici adeziv.

Mr Strong with thermo beads

Apoi am vrut si eu sa fac ceva, o creatie mica si de sarbatoare, in spiritul lollipop-ului facut de fii’miu: un bradut 3D. Am gasit un scurt tutorial aici si iata cum am facut (pozele pasilor intermediari sunt facute de fii’miu):

Brad de Craciun cu margele termice

thermobeads_11

thermobeads_7
Suportul de brad

Pentru mai multa stabilitate, am pus fierul de calcat pe ambele parti ale formelor din margelute. Si asta e rezultatul final:

Brad de Craciun - margele termice

Christmas Tree with thermo beads

Si acum, va m-am laudat cu creatiile noastre, merg sa mai margelesc cu fii’miu un Mr. Happy si un autobuz. Spor la margelit si voua va doresc! 😉

PS. Margelele sunt fabricate de mai multi producatori si se gasesc la diferite magazine online sau fizice sub numele generic de “margele”. Dar cand cautati “margele fier de calcat” sigur le gasiti cam pe toate.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

One thought on “Margelim, Maria Ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *