Intrebarea saptamanii: cum merg astronautii la toaleta in spatiu?

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Saptamana trecuta la gradinita la fii’miu tematica a fost “spatiu”. Si au avut activitati variate pe aceasta tema, si au construit rachete din tub de carton, au vorbit despre Luna si planete si s-au pozat in spatele unui carton cu astronaut desenat si gaura in dreptul capului (gaura in care copiii isi puneau capul si deveneau astronauti).

Vineri, la final de saptamana de gradinita, in masina in drum spre un loc de joaca, fii’miu ma intreaba: “Mami? Cum fac pipi astronautii in spatiu?”.

ID-100202941

Eram la volan. M-am uitat in oglinda retrovizoare si l-am vazut pe fii’miu foarte serios, asteptand raspunsul. “Dar ce e un astronaut?” il intreb eu. “E un om care zboara pana la Luna”, imi explica el.

Bun, si acum ca stiam si cam ce este un astronaut, hai sa ne gandim cum face el pipi in spatiu. Ca de pus aceasta intrebare, eu nu mi-am pus, si nici peste informatii referitoare la ea nu am dat in lecturile mele. Si am luat-o metodic: stim ca in spatiu gravitatia nu mai ajuta lucrurile sa ajunga in toaleta. Deci lasate libere, ar putea pluti prin nava spatiala, si nimeni nu si-ar dori asa ceva. De unde deducem ca trebuie sa existe un sistem special (desi recunosc ca m-am gandit si la scutece de adulti ca posibila solutie).

Si cam pana in punctul asta am dus rationamentul si raspunsul, pentru ca nu stiam exact ce sistem ar putea fi util in spatiu in locul toaletei, Asa ca i-am spus ca atunci cand ajungem acasa, o sa cautam mai multe informatii pe aceasta tema. Si asa am si facut, drept urmare am gasit un filmulet explicativ, pe care il includ in acest post mai jos, ca cine stie cand veti avea nevoie de el in dialogul cu un copil de 3 ani.

Si daca tot suntem la capitolul astronauti, v-ati intrebat ce se intampla cand un astronaut aflat in spatiu incearca sa stoarca de apa o carpa?

Imagine: supakitmod/freedigitalphotos.net

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *