Inca doua voturi la Londra

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Am plecat spre sectia de vot de la ICR la 14:20. In gara, am aflat ca astazi, duminica, nu circula trenul spre centrul Londrei, asa ca am mers pe ruta ocolitoare: in loc de 30-40 minute pana la ICR, am facut 2 ore. Dar am ajuns, la 16:20. Si ne-am pus la coada mica. Asta pentru ca erau 2 cozi si erau lasate alternativ in sectia de votare persoane din cele 2 cozi: coada mica era cea pentru cei veniti cu copii (era formata de aproximativ 70-80 persoane cand am ajuns noi) si coada mare era formata din romanii care nu venisera cu copii (coada care am inteles ca se intindea pe distanta a 4 strazi, din pacate nu am mers sa vad ca era tarziu, ploua, era frig, eram cu fi’miu).

La coada la care am stat noi a durat 1 ora si 10 minute sa intram in sectia de votare. Spre deosebire de data trecuta, a fost organizarea mai buna, erau 7 stampile si multe persoane care dirijau oamenii si ii ajutau sa se miste cat mai repede in sectia de votare, si cei care scriau datele in tabel se miscau mult mai repede, erau si mai multe urne (nu doar 1 ca data trecuta), cred ca am petrecut cam 1 minut in sectia de votare propriu-zisa.

Cat am stat la coada, s-a strigat de cel putin 4 ori “Jos Ponta!” cu tot sufletul, asa ca sincer ma indoiesc ca vreun vot dat de romanii care au votat la ICR sa ii fi fost acordat lui Ponta. La un moment dat, in ploaie si frig, au inceput romanii sa cante “Noi suntem romani” si sa danseze hora, acolo, in fata la ICR, pe strazile blocate de politia londoneza pentru desfasurarea votului romanesc. Cum sa nu iti dea lacrimile cand vezi asa unitate si asa mobilizare? Si cum sa nu te mahnesti ca sunt romani in Romania care nu s-au dus la vot la coltul strazii cand vedeai oameni cu copii in brate, porniti de dimineata spre ICR, care au reusit sa voteze dupa 6-7 ore de cand plecasera de acasa (noua ne-a luat cu totul aproape 5 ore sa votam astazi)?

Am intelesul ca dl. Melescanu a “inteles” dificultatile diasporei de a vota si a venit cu un sfat “util”, acela de a parcurge 300-400km pana la o sectie de votare mai libera, asta pe timpul si banii votantului (sursa). Pentru ca, nu-i asa, votul este un sacrificiu, nu un drept garantat de Constitutie? Dar ce conteaza diaspora cand nu voteaza cu Ponta! O sa vedeti cat de mult conteaza, mai asteptati putin si o sa va aratam ca DA, contam, si foarte mult, pentru ca NE PASA si pentru ca cetatenia romana nu tine cont de punctul geografic in care te afli la un moment dat!

Revenind insa la votul londonez: am reusit asadar sa votam si eu si sotul, si la 17:30 ieseam din sectia de vot cu stampila pusa pe pasaport, dovada a votului. Imi doresc ca toti cei prezenti acolo sa plece la fel astazi la casele lor. Si sper ca si voi aveti o stampila astazi pusa frumos pe cartea de identitate sau pasaport!

La final, va invit virtual la Londra, la coada la vot, cu acest filmulet.

UPDATE: Mi s-au parut interesante, si de notat asa, istoric, urmatoarele: “Partidul Angelei Merkel il contrazice pe Ponta si cere Guvernului Romaniei sa deschida sectii suplimentare de vot in Germania” (sursa) si “Nemtii, socati de cum sunt umiliti romanii din diaspora: „Este incredibil pentru o tara UE. Ponta trebuie sa demisioneze” si “Un premier care poarta responsabilitatea pentru ceea ce se intampla aici (…) cum poate deveni presedinte?” (sursa). Si o scrisoare de “multumire” pentru dl. Melescanu, sper sa o citeasca si dansul, o gaseste aici. Cred ca in campania asta electorala am vazut cel mai bine cum arata chipul oamenilor avizi de putere, lipsiti de scrupule, dispusi sa calce peste cadavre pentru atingerea scopurilor proprii.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *