Fetele farfuriei de carton

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Intr-adevar, o farfurie are doar doua fete, indiferent din ce este ea confectionata. Si totusi, o farfurie de carton poate avea ce fata vrei tu, sau de fapt ce fata vrea copilul tau. Noi asta am experimentat in ultimele saptamani.

Dimineata ne este mereu ocupata cu mic dejun, plimbare, gustare si apoi deja e pranzul si e timpul pentru somn. Dupa-masa incepe cu masa de pranz, apoi plimbare, si apoi ne ramane putin timp in care sa facem orice ne trece prin cap, fara sa ne agitam prea mult totusi, ca vrem sa fim linistiti la ora cinei. Asa ca uneori citim, alteori ne jucam, alteori nu facem nimic. Si uneori transformam farfurii de carton in ce vrem noi, ca nu dureaza deloc mult si ne linisteste.

Ii mentionam intr-un post saptamanile trecute pe Bobita si Buburuza, personaje principale in niste povestioare pentru cei mici, pe care si noi le avem si le citim. Asa ca intr-o zi am decis sa facem si noi o buburuza si un melc (le-am facut in zile separate). Si au iesit ca in poza de mai jos.

Buburuza si melc din farfurie de carton

Buburuza este confectionata din farfurie de carton pe care a lipit fi’miu hartiute mici, rosii (tissue paper), inmuiate in prealabil intr-o solutie de apa si lipici (3 parti lipici, 1 parte apa). Apoi a lipit tot el petele negre din material textil, decupate in prealabil de mine. Apoi am lipit capul negru din material textil, fi’miu a lipit ochii, si apoi am pus si doua antene.

Bobita a fost mult mai simplu de facut, in cateva minute era deja gata. Eu am decupat corpul melcului, fi’miu a decorat cochilia din farfurie de carton cu tot ce a avut la indemana, si apoi am lipit corpul de cochilie.

Intr-o alta dupa-masa a saptamanilor trecute am decis sa facem un fluturas, ca tot a venit primavara. Evident, tot din farfurie de carton, numai buna pentru 2 aripi care asteptau sa fie decorate de fi’miu. Cat decora el aripile (nu foarte bogate, ca oboseala isi spunea deja cuvantul), eu am decupat corpul din material textil, si l-am combinat cu cele 2 aripi (cand au fost si ele gata, bineinteles). Am pus lipici pe fata pentru gura iar fi’miu a presarat sclipici albastru, apoi a lipit doi ochi si eu am lipit doua antene. Si tadaaaa, fluturasul verde!

Fluture din farfurie de carton

O alta idee gasita tot pe net (ca asta e sursa mea de inspiratie) a fost sa transformi o farfurie intr-un peste. Extrem de simplu si de efect, mai ales ca merg cu fi’miu destul de des la un acvariu mic din zona, asa ca propunerea mea “Hai sa facem un peste!” i-a suras de la bun inceput. Eu am taiat o bucata din farfurie ca sa fac gura, si bucata taiata am lipit-o pe post de coada. De restul s-a ocupat fi’miu.

Peste din farfurie de carton

Si uite-asa, farfuriile de carton au capatat in decursul ultimelor saptamani ba chip de peste, ba de buburuza sau de melc. Farfurii sa fie, ca idei se gasesc! Poate ne dati si voi cateva idei de animalute pe care le(-ati) face(ti) cu farfuriile de carton!

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

5 thoughts on “Fetele farfuriei de carton

    1. Doar ca ce am enumerat eu mai sus nu sunt din farfurii de carton, dar poate vreti sa mai variati materialele folosite 🙂

      1. Toate ideile sunt binevenite, ca e fain sa vezi ce pot sa creeze micile manute (sau sa invete sa creeze) 😉 Multumim de ponturi! Foarte simpatic paunul! Iar cartea cu 365 cred ca asigura un an intreg de creativitate! Sa ne spui cum sunt ideile din ea, asteptam impresii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *