Fericirea e un suflat in papadie

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Fericirea, oricat de abstracta sau discutata este, cred ca se constuieste din momente.

Duminica dupa-masa am iesit la plimbare pe strazile din cartier. Era racoare, dar placut, si cerul era senin, se vedea luna alba ca inca era zi. Strazile erau aproape pustii, semn ca lumea se pregatea pentru o noua saptamana de munca si scoala. Pe jos erau multe frunze uscate prin care fi’miu cu mare bucurie s-a plimbat. Si ne-am plimbat linistit pe strazi si am admirat flori si case, si am visat cu ochii deschisi la cum ar fi sa locuiesti la casa si sa ai gradina si curte cand copiii sunt mici.

ID-100276703

Si la un moment dat am ajuns in dreptul unei mici pajisti cu iarba verde si multe papadii albe. Si fi’miu s-a dus glont spre o papadie, a rupt-o si ne-a adus-o noua in mana, cu mandria de a fi realizat ceva nemaipomenit! Si am suflat in papadie si a inceput nebunia: papadie dupa papadie, fiecare a avut acelasi destin, s-a desprins de pe pamant cu manuta unui pusti inimos si a luat calea aerului suflata sub privirea fascinata a pustiului. La un moment dat, de atata entuziasm, a ramas fi’miu cu papadia in mana ca a uitat sa ne-o dea noua si cand s-a dus sa culeaga o noua papadie, nu intelegea de ce are deja una in mana. Delicioasa privirea lui in acel moment, am uitat si ca incepuse sa-mi fie frig, si ca deja se insera, si ca “hai acasa, ca e tarziu, trebuie sa mancam cina”, s-a dus tot!

Si stateam si ne uitam fasinati la un copil care punea tot sufletul in ceea ce facea, si anume culesul de papadii. Nici nu-mi amintesc cand m-am oprit ultima oara sa culeg si sa suflu intr-o papadie inainte de a fi parinte, si cine stie pe langa cate alte lucruri am trecut fara sa ma opresc din graba spre… undeva. Dar acum, uitandu-ma la el cum ne aducea cu maxima mandrie papadii sa suflam in ele… Astea sunt momente de fericire, sunt acele momente care ti se intiparesc pe retina si in care spui “Sunt fericit(a), mi-e bine, e totul perfect, nu as schimba nimic! Asa arata fericirea!”. Si ce bine ca au fost prin iarba aia zeci de papadii ca am putut savura mai mult timp fericirea! Ca asa-i fericirea uneori, ca un suflat in papadie!

Imagine: tiramisustudio / FreeDigitalPhotos.net

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *