Despre fericire, cu Matrioska de pe Raft

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Imi e drag blogul meu si a crescut, incet dar sigur. In curand implineste 3 ani (in curand adica peste vreo 4 luni). Si m-am gandit sa ii ofer un cadou mic, anticipat: o sectiune noua, mai precis o categorie de articole scrise de colaboratori, prieteni sau invitati. Si voi incepe chiar astazi, cu un articol scris de un om frumos si talentat, o mamica faina si curajoasa, pe numele ei Mara Bogdana Marina.

Va invit sa va delectati cu un articol despre fericire si sa scrieti in comentarii ce va face pe voi fericiti.

——————–

Se spune că fericirea constă în a trăi în prezent; să eviți a te pierde în imagini și gânduri din trecut, dar nici să te afunzi în planuri de viitor nu ar fi ok, că îți râde Universul în nas.

Ei, când ai un copil mic, deja nu mai e atât de simplu. Cât e treaz, nu ai timp nici de un pipi onest, că ești acaparată de sutele de acțiuni din prezentul extrem de activ al prichindelului; dar mental îl tot planifici în viitorul cât mai apropiat, regretând în același timp că n-a durat mult mai mult perioada gravidității.

Tot în calupul numit “fericire” regula zice că este extrem de important să eviți să ai așteptări. Și asta îmi crează confuzie. Păi dacă nu-ți setezi așteptări, cum se mai naște speranța? Da, aia care-și dă duhul ultima! Cum evoluezi, dacă nu-ți creezi targeturi pe care te aștepți măcar să le atingi, dacă nu chiar să le depășești? Când mănânci, te aștepți ca preparatul din farfurie să guste într-un fel sau altul, nu?

Chiar și-n dragoste e valabil: abia aștepți să-ți vezi iubitul, dar se prelungește ședința pentru care s-a pregătit atât de mult, el având anumite așteptări în urma acesteia… Și apoi se grăbește acasă la el, să mai lucreze puțin, sperând să finalizeze proiectul exact în acea seară; seara de la care tu aveai alte așteptări, care îl includeau și pe el. Și astfel apare dezamăgirea. Și plănuiești ca în viitor să nu mai faci planuri, pentru că ai mai trăit dezamăgiri în trecut. Iarăși prezentul care te plimbă, simultan, prin trecut și viitor. Dar nu te vei putea abține, pentru că asta te face să te simți vie!

Faptul că simți atâtea, că amintirile mai vechi sau recente și planurile pe care ți le faci, îți dau senzații care te fac să vibrezi pozitiv sau negativ, consider că face parte din fericirea universală. Ceea ce nu se prea întâmplă dacă ești atentă strict la actul învârtitului în oală de exemplu. Până și mirositul unei flori într-o zi ploioasă, sau senzația ierbii proaspăt tunsă sub tălpile goale în raze de soare și chiar forma unui nor, fiecare-n parte îți oferă senzații care te plimbă printre amintiri și care, totodată, te fac să visezi, deci să speri… să ai așteptări de la tine, de la cei din jur, de la natura însăși, care nu-ți datorează nimic; ea doar e, dar te aștepți mereu să fie într-un fel. De ce să nu fie și-n asta fericire?

ID-100214254

Eu încă îi mai caut definiția, dar între timp mă străduiesc să simt cu toată ființa, să-mi amintesc cu drag, dor și poate tristețe și să fac planuri mărețe de viitor; pe mine astea mă fac, în prezent, fericită!

(Marina Bogdana Mara – Matrioska de pe Raft)

Imagine: stockimages/freedigitalphotos.net

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *