De ce? – Inceputul

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Mergeam cu fi’miu si cu fi’mea zilele trecute sa ne rasfatam la o prajitura. Peste drum de ceainaria cu prajitura era un afis mare cu o tipa imbracata in costum de baie stand pe marginea unei piscine. Fi’miu:

– Ce face femeia?

– Sta la soare pe marginea unei piscine.

– De ce?

– Ca sa se bronzeze.

– De ce?

– Pentru ca unor oameni le place sa aiba pielea mai maronie.

—————–

In autobuz, cu copiii, in drum spre casa, trecem pe langa o spalatorie auto. Fi’miu:

– Aia e o Toyota. O spala. De ce o spala?

– Pentru ca era murdara.

– De ce era murdara?

– De la praf, de la noroi, de la gainat de pasari.

– Si de ce o spala?

– Ca sa fie curata.

—————–

Ramasesem fara lapte in frigider, asa ca am cumparat o cutie de lapte.

– De ce a cumparat mama lapte?

– Pentru ca se terminase laptele.

– De ce?

– Pentru ca l-am baut noi.

– De ce?

– Pentru ca ne era foame.

– De ce?

—————–

De vreo doua saptamani a inceput vestita perioada a “de ce”-urilor. Si a progresat: la inceput intreba o data “de ce” si, dupa ce raspundeam, se multumea cu raspunsul si atat. Apoi a inceput sa mai puna o intrebare “de ce”, si apoi inca una si tot asa, fiind din ce in ce mai atent la raspunsurile primite. In prezent “lantul” intrebarilor “de ce” este de vreo 4-5. De fiecare data sunt curioasa pana unde va merge cu intrebarile si pana unde vom putea noi merge cu raspunsurile. Uneori insa scurtam “lantul” intrebandu-l pe el ce parere are sau care crede el ca este explicatia, mai ales ca se intampla sa ne intrebe despre el, de exemplu “De ce am mancat coacaze?”.

Este o perioada haioasa si solicitanta, stiu ca este abia inceputul (mai ales ca o sa vina si sor’sa din urma cu voiosie) si sunt foarte curioasa cum va fi mai departe aceasta perioada plina de provocari.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

One thought on “De ce? – Inceputul

  1. hehehe, si la noi a inceput de vreo doua luni, intr-o vineri seara si de atunci, lantul de ce-urilor se lungeste pe zi ce trece 🙂 este distractiv uneori, pentru ca se repeta acelasi “de ce” de mai multe ori. si atunci, din cand in cand, il mai intreb si eu de ce crede ca acel lucru este asa sau altfel si imi raspunde. o singura data. cand il intreb si a doua oara, imi raspunde ca nu poate sa-mi spuna de doua ori :))
    de multe ori intreaba “de ce?” si se uita in jur pentru a cauta ceva despre care sa ma intrebe, atat de mare este nevoia de cunoastere in acest moment 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *