Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Ca sa ai o casa in Londra, trebuie sa castigi 8.333 GBP/luna. Cel putin cam astea sunt cifrele vehiculate in London Evening Standard. Bine, daca ai vrea o casa medie (atentie, medie, nu de lux) in Kensington & Chelsea, ar trebui sa castigi 31.500 GBP/luna. Asta in contextul in care ai face credit la banca si vii si tu cu avans de minim 20%. Bine, daca vrei o casa medie in Barking & Dagenham, iti ajung si 3.600 GBP/luna sa faci un credit.

Ieri ne-am plimbat in zona Hammersmith, care este langa Kensington & Chelsea, si ne-am oprit sa ne aruncam un ochi in vitrina unei agentii imobiliare, ca asa iti poti da seama in ce zona te afli dpdv economic (desi ne cam dadusem noi seama dupa ce vazusem vreo 3 masini Porche intr-un interval de 2 minute). Sa ma explic: aceeasi casa poate valora diferit in zone diferite, care zone tin mai mult de distanta fata de centru sau de alte zona celebre, nu tin doar de curatenia sau verdeata din zona, asa ca faptul ca vezi case decente langa un parc nu iti comunica nimic despre pretul acelei case.

Asa, si cum ziceam, ne-am oprit sa vedem anunturi imobiliare. Aveam de ales intre un apartament cu 1 camera (asta ar avea echivalent in Romania cu apartament cu 2 camere) la 1.500.000 GBP, un apartament cu 2 camere la 2.900.000 GBP sau o casa cu 5 dormitoare la 5.967.000 GBP. Mai erau si alte anunturi in geam, da’ am zis ca daca studiem mai multe o sa fie mai greu sa alegem, e suficient ca acum avem de ales intre 3 la care sa visam ca am putea sa le cumparam si sa le inchiriem, si cu banii pe care ii luam sa facem inconjurul lumii intr-o rulota si sa vedem si ciresii japonezi si palariile mexicane si elefantul indian si piramida egipteana.

Voi la ce visati?

 

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *