Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Am fost in Delta Dunarii de doua ori in viata si cu siguranta voi mai merge, mai ales ca abia asteptam sa-i aratam toata fauna de pe acolo lu’ fi’miu in plimbari cu barca pe canale, printre salcii si stufaris. Si musai o sa luam si un binoclu, ca sa vedem cat mai bine pelicanii si lastunii si berzele si tot tot tot!

Intre timp ne-am bucurat zilele trecute de o mica excursie in centrul capitalei britanice, la un loc numit Wetland: este o zona cu multa apa si mult stufaris si alte plantute iubitoare de apa, aflata foarte aproape de Tamisa (se vede in dreapta, pe harta de mai jos luata de aici), bogata in specii de pasari, inclusiv lebede si pescarusi. Intreaga suprafata este de 40 de hectare si inainte vreme aici erau mici lacuri folosite ca resursa de apa, acestea fiind tranformate in rezervatie si populate cu animalute in anul 2000.

London Wetland

Noi am petrecut la Wetland vreo doua ore pline ca am avut noroc si de vreme buna. Cred ca daca-l intreb pe fi’miu ce i-a placut cel mai mult, o sa raspunda ca balta cu broaste pe care plutea un covor de frunze extrem de mici si foarte verzi si in care s-a jucat cu un bat. Desi cred ca si pesterile si casuta specifica zonelor din preajma apelor i-au placut foarte mult, ca intra pe o parte si iesea pe cealalta, ca un imens tunel, ceea ce a asigurat mult amuzament. Sunt si zone special destinate celor mici, dar fi’miu deja dormea cand am ajuns la ele.

Noua cel mai mult ne-a placut turnul de observatie, unde urcai cu liftul 2 etaje si de acolo vedeai toata rezervatia. Locul era preferatul fotografilor din ce ne-am putut da seama: majoritatea persoanelor din turn aveau camere de filmat si aparate foto cu obiective serioase (tele-uri) si alergau de colo colo ca incercau sa prinda ceva pasari in zbor. Noi din acest turn am facut pozele de mai jos, cu telefonul mobil.

Asa-i ca va aminteste de Delta Dunarii?

De la London Wetland Center (caci asa se numeste locul respectiv), am traversat Tamisa cu autobuzul si imediat ce ne-am vazut pe cealalta parte, ne-am dat jos si am luat-o la picior tooooocmai pana la London Eye, unde ne-am dat in carusel (da, cu tot cu copil mic, care s-a suparat ca a impartit calutul cu tati ca el vroia propriul lui calut si ca ne-am dat doar o tura). In drum spre roata, am facut poza de mai jos, ca era prima oara de cand suntem aici cand il vedeam pe Big Ben noaptea.

 

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *