Carrot cake – adaptata pentru copii mici

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Acum vreo 3 saptamani am fost la un targ de vechituri, unde printre standuri erau si niste brutari cu tot felul de sortimente de paine si prajituri. Si am cumparat si noi o prajitura cu ciocolata pentru adulti si o prajitura cu morcov (carrot cake) pentru fi’miu (am dat glazura la o parte, era gretos de dulce pentru un copil). Delicioase prajiturile! De atunci fi’miu tot imi amintea la cateva zile ca sa facem si noi carrot cake.

Intr-o alta zi, mergand intr-un charity cu fi’miu, am gasit o carte de retete cu Sam si Poppy, cei doi copii de la Apple Tree Farm (daca aveti copii sigur ii stiti, sunt doi copilasi, baiat si fata, care au tot felul de aventuri in multe carti de la editura Usbourne). Avem seria de aproape 20 de carticele cu Apple Tree Farm (ne lipsesc doar 3) si alte carti adiacente, fi’miu le stie pe de rost, asa ca nu aveam cum lasa la charity tocmai cartea de retete cu Sam si Poppy!

Si intamplarea face ca fix in carte sa fie si reteta de carrot cake! Bucurie maxima, fi’miu cand a vazut, gata, facem prajitura! Puteam sa zic nu la asa entuziasm legat de gatit?

Si uite-asa ne-am pus pe prajiturit, dupa reteta din carte adaptata pentru copii mici, ca doar nu era sa mancam doar noi trei si lu’ fi’mea de 8 luni sa nu ii dam. Asa ca au fost necesare niste modificari, iar in final a iesit o prajitura delicioasa (s-a mancat tot imediat!) dupa cum urmeaza:

Ingredientele pentru Carrot Cake:

  • 250g morcovi (noi am pus 5 morcovi)
  • 150g unt nesarat (reteta din carte continea si 1/2 lingurita sare, noi nu am pus)
  • 2 oua
  • ~3 linguri indulcitor (in reteta erau 200g zahar brun)
  • 200g faina simpla + 2 lingurite praf de copt (in reteta erau 200g “self-rising flour”)
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 lingurite praf de copt (deci 4 lingurite in total)
  • 75g nuci macinate (in reteta erau tocate)
  • 2 linguri lapte

Se porneste cuptorul la 180C.

Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare (asta este de fapt cel mai greu pas din toata reteta, asta ca sa va faceti o parere despre cat de usor obtineti o carrot cake). Se bat ouale.

Untul se topeste intr-un vas. Peste el se pun morcovii rasi si indulcitorul, dupa care se adauga cele doua oua batute. Urmeaza adaugarea fainii (de preferat trecuta printr-o sita), a scortisoarei si a prafului de copt. Totul se amesteca cu o furculita sau o lingura de lemn, pana la omogenizare.

Se adauga nucile si laptele. Se pune compozitia intr-o tava (in carte se recomanda tava de 28cmX18cm) tapetata cu foaie de copt. Se niveleaza si se da la cuptor 45 minute (sau pana trece testul scobitorii).

Puteti face si topping, cel clasic este extrem de dulce, cu zahar special si “cream cheese”. Noi am adaptat si toppingul, si am amestecat niste branza fina (soft cheese sau mascarpone) cu zeama de lamaie, indulcitor si un strop de esenta de vanilie.

Atasez mai jos poza (e facuta cu telefonul, pe fuga, inainte sa fie devorata prajitura), sa vedeti cum ne-a iesit noua prima carrot cake si cum arata si cu, si fara topping. In poza se vede si cartea cu Sam si Poppy.

cookbook_sampoppy

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *