Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Vorbeam astazi la telefon cu o prietena, mamica si ea de vreun an, si eram bucuroase amandoua de bloguri pe care le-am descoperit de curand. Si mi-am amintit si de bloguri pe care deja la urmaresc, si m-am gandit sa impartasesc si cu voi bucuria de a citi oameni faini. Ma regasesc in blogurile acestor oameni, invat de la ei si ma bucur ca acesti oameni exista.

Otilia Mantelers

Pe ea am citit-o pe nerasuflate, cu comentarii cu tot, si o recitesc cand simt nevoia de a ma reincarca cu rabdare si a ma simti umana. E un parinte mai mult decat fain, extrem de cald si uman, de la care am o gramada de invatat si care si daca ar scrie 10 posturi pe zi eu l-as dori si pe al 11-lea. Am luat multe notite citind-o, am facut lista de carti de citit si am reusit mai mult decat o faceam inainte sa vad lucrurile prin ochii unui copil si sa am mai multa rabdare in momentele in care simt ca sunt la limita sau dincolo de ea. Postarile ei transmit caldura si imi ofera o liniste, un calm. E extrem de fain.

Ama in bucatarie

Ii urmaresc blogul de dinainte ca ea sa devina mamica si datorita ei mi-am facut intr-o zi curaj sa gatesc curcan. Si de atunci tot gatesc curcan si iese fraged si bun, in ciuda miturilor “carnea de curcan e atoasa”! Si apoi ea a nascut o scumpete de fetita si a inceput sa scrie si despre micuta Natalia pe care o adora si o respecta ca om, inclusiv despre activitati pentru copii foarte faine cum ar fi joaca in apa cu bucati din reviste sau jocul de introdus paie intr-un orificiu al unei cutii. Si tot de la ea am aflat de autodiversificare, asa ca de doua ori “Multumesc, Ama”!

Emigranti in Tenerife

Nu mai tin minte cum i-am descoperit, dar sunt nonconformisti si sunt faini: Je, Seb si Yago, adica mama, tata si cu fiul lor. Predominant pe blog scrie Je si m-a uns la suflet cu multe postari, inclusiv cu cele in care spunea ca bebelusii altor specii nu dorm in scorbura/vizuina vecina, asa ca de ce bebelusii oamenilor ar dormi in camera/patul vecin cu camera/patul parintilor sau in care spunea pe un ton haios “Mulți dintre noi am auzit persoane care dau acest sfat mamelor “Nu-ți lăsa copilul să te folosească drept suzetă”. Răspunsul la acest sfat este “Nu sunt suzetă, sunt mamă!”. Je este directa, transanta, si spune lucrurilor pe nume fie ca iti place fie ca nu. Si se bazeaza mult pe instinct si e o gura de aer proaspat intr-o societate care a omorat instinctul matern.

Asa si-asa

Imi incep ziua citind acest blog pentru ca sosesc postarile direct in mail. Si zambesc. Pentru ca e un stil fain de a scrie, pentru ca are umor si personalitate. Si pentru ca aceasta mamica povesteste intamplari din viata de zi cu zi cat si ofera de multe ori idei faine cum au fost cele despre o excursie in trei prin Europa pentru un copil de 8 ani care sa nu se plictiseasca totusi in excursie.

 

Astazi am aflat si de blogul MamaLuToma al unei mamici emigrate in Egipt (Cairo) si ieri la lansare mi-am reamintit de PrintesaUrbana pe care inca nu l-am citit dar de a carui existenta stiu de vreun an. Incarcata sa fie bateria la tableta, ca am ce citi online!

Voi ce bloguri cititi?

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *