Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.
Fi’miu, in cada, supravegheat de tati care e si companion de joaca. Se aude glasul lu’ fi’mi:
– Tata umple efafu (elefantul) si rata. [jucarii de baie care se pot umple cu apa]
– Pai si tu ce umpli?
– Nimic! Tata umple efafu si rata, eu umplu nimic. Asa e!
—
Seara, dupa baie si cina, pregatirea de nani. Il intreb ce carte vrea sa citim inainte de somn, alege o carte, il rog sa o duca in dormitor si sa vina sa ne spalam pe dinti, ca in fiecare seara. Fi’miu:
– Mai intai citim cartea in fotoliu, apoi direct nani. Nu palam dinti. Asa e!
—
Dupa-masa se pregatea fi’miu sa iasa la plimbare cu tati. Il intreb unde merge.
– Mai intai ‘a teco (tesco, magazin) sa luam mumu (lapte), apoi in pacu (parcul) cu mamuta (maimuta), apoi in pacu cu lac si leagan si tobogan. Asa e!
—-
Cand am fost la acvariu i-am cumparat lu’ fi’miu o cana cu pinguin, amintire ca a stat nas in cioc cu un pinguin (despartiti de un geam, ca sa fie in siguranta toti cei implicati in aceasta intalnire). Asa ca acum auzim in fiecare zi o cerere (chiar daca pare afirmatie, este cerere) de genul:
– Beau apa/ceai in cana cu piguin. Asa e!
—-
Ne pregatim sa plecam cu totii la plimbare, ca e weekend si vremea te imbie la iesit din casa. Imbracarea se petrece cu indicatii:
– Mai intai punem patalonii, apoi sosetele in picioaie. Asa e!
—-
Sa incerce careva sa-i spuna lu’ fi’miu ca nu e asa, sa vezi atunci! Chiar si cand afara e soare, daca ii spui asta, iti va spune ca nu e soare, si ca asa e. Pentru ca, nu-i asa, e amuzant sa descoperi ca poti avea pareri (si dorinte) diametral opuse celor din jur. Ca doar asa se descopera propria persoana si individualitatea. Asa e, va zic!