Vanatoarea de pleosc pleosc

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Ce faci cand e toamna, afara ploua si sunt 13 grade? Poti sa savurezi un ceai fierbinte si sa privesti pe geam cum ploua peste frunzele aramii cazute pe jos. Sau poti sa te ghemuiesti in fotoliul preferat si sa te teleportezi intr-o lume magica, cuprinsa in paginile unei carti. Sau poti face o oala mare de floricele si te poti uita la un film bun, eventual vechi, alb-negru.

Acum, sa lasam visarea si sa reformulam intrebarea: ce faci cand e toamna, afara ploua, sunt 13 grade si pustiul tau de aproape 20 de luni e plin de energie? Hm, parca ceaiul fierbinte nu mai e o idee asa buna in preajma unui Speedy Gonzales care alearga prin casa, cititul cartii ar putea fi posibil dar s-ar schimba cartea din una pe care vroiai tu sa o citesti in una cu animalute si rime pe care vrea fi’tu s-o citeasca, iar filmul ar putea fi, dar clar nu vechi si nu alb-negru, ci musai cu culori, animalute si muzica vesela.

Mai ai insa o varianta la care atunci cand nu esti parinte nu stiu daca te gandesti (eu una sigur nu m-am gandit inainte vreme): imbraci copilul cu salopeta de ploaie, ii pui cizmele de ploaie in picioare (de fapt i le dai jos ca sa-i pui salopeta si ii pui la loc cizmele, pentru ca oricum de vreo saptamana tropaie cu ele prin casa tot timpul), iei si umbrela cu tine desi stii ca nu vei putea tine pasul cu cel mic cat sa-l feresti tot timpul de ploaie, te imbraci si tu pe fast forward (ca cel mic deja e la usa si bate in ea sa se deschida), te incalti in timp ce deja cobori scarile si iesi afara, in ploaie.

Tii minte vremurile in care ocoleai baltile tacticos, nu cumva sa te atinga un strop din apa aia adunata intr-o adancitura de trotuar? Ei bine, a venit timpul sa cauti baltile pentru ca cel mic sa sara fericit in ele, facand “pleosc pleosc”. Pentru ca aceasta este o vanatoare de pleosc pleosc!

Pleosc in balta

Si ca orice vanatoare, sunt sanse sa se soldeze si cu ceva “raniti”: o umbrela scapata in balta sau un pantof de dama facut fleasca. Dar fericirea celui mic e un “trofeu” care dezvaluie succesul partidei de vanatoare!

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *