Tu ai bea lapte de catea?

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Sambata dimineata era (inca) frumos afara asa ca am iesit la plimbare cu totii si am mers in centru. Pana acolo cu trenul, pe acolo pe jos. Si cum mergeam noi pe jos asa, am ajuns intr-o zona mai aglomerata, acel gen de zona in care se si intampla lucruri menite sa bucure trecatorul: un barbat canta la chitara, o femeie era complet aurie si statea “stana de piatra”, o trupa de trei dansa.

Printre toti acesti artisti si trecatori, doi oameni scriau cu creta pe asfalt, un altul impartea pliante si un altul vorbea la portavoce. Ce vorbea, nu intelegeam, sunetul era distorsionat, galagia prea mare. Pliant nu am putut lua ca nu aveam nicio mana libera, fiind cu copiii, cu trotinete, cu ghiozdan si haine dupa noi. Am putut insa citi ce scria pe asfalt. Si anume:

“Tu ai bea lapte de catea?” urmat de doua casute cu “Da” si “Nu”, si era bifat “Nu”. Dupa care scria: “Atunci lapte de vaca de ce bei?”.

id-100278721

Fara sa ma consider aroganta, as fi raspuns sincer “Pentru ca vaca nu e caine”. Pentru ca asta mi-a venit instinctiv in minte.

Apoi m-am gandit la logica folosita, sau aparenta/lipsa ei. Si pe aceeasi “logica” as fi vrut sa ii intreb si eu pe cei care militau pro-veganism (scria, tot pe asfalt, “Go vegan!”), “Voi ati bea lapte de catea? Daca nu, lapte de om de ce beti?”. Sau “Ciuperci otrăvitoare mâncați, ca sunt legume? Dacă nu, morcovi de ce mâncați?”.

Unul dintre militanti avea un tricou pe care scria “Sunt ateu pentru ca nu cred in fiinte superioare omului, si sunt vegan pentru ca nu cred ca omul e superior animalelor”. Hm… De-asta mananca oamenii carne, ca se cred superiori animalelor? Sau iar e o legatura care pare sa fie dar de fapt lipseste cu desavarsire?

Disclaimer: acest post nu se vrea a fi pro sau contra oricarui stil de nutritie, ci este despre logica si argumentatie.

Imagine: tor00722 / FreeDigitalPhotos.net

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

One thought on “Tu ai bea lapte de catea?

  1. Buna, traiesc si eu langa Londra. In ultima vreme ma tot intreb de ce omul incearca asa mult sa se indeparteze de natura, de ce ii este frica de natura din el/ea? Pentru ca in cele din urma tot animale sunt si cainele, si vaca, si omul – deci dupa logica de mai sus reiese ca omul se crede superior si vacii si cainelui ca nu vrea sa aiba de a face cu ele in lantul trofic. Apoi plantele saracele nu au viata in ele? Nu comunica intre ele folosing substante chimice? Nu reactioneaza la intentiile noastre percepute cu senzori inca nedescoperiti? Suntem parte din natura, vii, si ne hranim cu natura vie si ea. Nu ne putem hrani cu ceva care nu are viata – dar oamenii au inceput sa uite ca nimic nu se pierde totul se transforma. Tot ce moare se uneste cu tarana si din tarana se hraneste tot ce e viu. Planta care trage nutrienti din sol nu integreaza si animalele (inclusiv oameni) si plantele care s-au dezintegrat in el? ATUNCI cum sa fii VEGAN??? Nu se poate. Salutari si la mai multe articole, mie imi place foarte mult cum scrii, Daniela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *