Soare, biscuiti si o barcuta

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Dimineata asta frumoasa am vrut s-o savuram la o plimbare sub raze de soare. Si am pornit la drum si, ca intr-o frumoasa poveste, am intalnit personaje interesante si ne-am bucurat de momente.

Primul personaj care ne-a aparut in cale a fost Pisica-nu-vreau: o felina vargata care statea la panda sub o masina si refuza sa se arate cand era momita cu apelativul “pis-pis”. Poate data viitoare cand ne vom intalni, va fi mai deschisa spre cunoasterea de oameni noi si mai ales de copilasi.

Am trecut apoi pe langa o barca de hartie ce plutea intr-o pictura pe apele tricolore ale unei imaginatii patriotice. Totul realizat pe latura unui bloc de circa 10 etaje dintr-o intersectie parfumata de florarii si prea galagioasa.

Un pachet rosu de biscuiti cu crema de ciocolata, satul sa stea in intunericul din sertarul unui functionat public, si-a gasit drumul spre mainile jucause si dornice de noi descoperiri ale lui fi’miu. Multumim pentru ambalaj, ne place ca e rosu si fosneste, nici nu conteaza ce e inauntru.

Pe soare am incercat in zadar sa-l vedem: cum ne uitam la el, ne sageta cu lumina sa. Asa ca tot ce am reusit sa invatam despre soare e ca ne intra in ochi, fiind un personaj caruia nu ii place sa fie privit. Asteptam un soare in toane bune la un apus senin ca sa-l cunoastem si pe el.

O doamna cu ochelari de bunicuta si drag de copii s-a lasat cucerita de zambetele unui baietel vesel si de ochisorii lui frumosi. Si ziua ei a devenit mai frumoasa si ne-a rasplatit cu zambete.

Un catel alb dormea la soare, intins pe asfalt. Am fi vrut sa-l salutam, sa-l intrebam ce mai e nou prin cartier, dar se desfata in miros de zambile si raze de soare. Nu l-am deranjat, am trecut usor pe langa el si l-am admirat si aratat cu degetul.

Un pui de pinguin e dat disparut: e mic, negru cu bleu, si raspunde la apelativul “pinguin-mic”. Mama lui ii simte lipsa: puzzle-ul nu e complet fara el.

Viroza se simte bine la noi si a decis sa mai stea si azi, dar poate de maine ii transmitem si ei cheful nostru de hoinareala.

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *