Saptamana trecuta… [13-19 aprilie 2015]

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

  • a descoperit fi’miu cum arata lumea inconjuratoare vazuta printr-o… lupa! Aici a inceput sezonul gradinaritului si implicit al tuturor activitatilor care se pot desfasura in gradini, inclusiv al studiatului de gandaci/insecte. Asadar in magazine se gasesc acum foarte usor tot ce are legatura cu gradina, de la greble si lopeti la ingrasaminte, de la eprubete de masurat debitul de ploaie la cutii pentru adunat si studiat insecte. Si lupe mici, simpatice, perfecte pentru manutele unui pusti de doi ani. Asa ca am cumparat o lupa si in fiecare zi fi’miu a gasit cel putin cateva lucruri la care sa se uite cum arata prin ea.
  • a povestit fi’miu in fiecare zi, de mai multe ori pe zi, ce am facut noi la Zoo weekendul trecut. Am pastrat harta primita atunci de la casierie, si se uita fi’miu zilnic pe ea (sunt animalele desenate, care unde le gaseai in Zoo) si ne arata pe unde a mers, in ce ordine, ce animale sunt, ce faceau, cate erau, cat de mari erau, si asa mai departe. Aparent i-a placut mult experienta!
  • ne-am bucurat de flori. Multe flori!
IMAG1680   IMAG1681
  • am cumparat primele lucruri pentru fi’mea: scutece ecologice. De-alea mici, de bebelusi. Pfuai, uitasem ce mici sunt! O sa folosesc textile si la ea, dar in maternitate am zis ca e mai comod pentru toata lumea sa folosim de unica folosinta. Si da, mai am multe saptamani pana nasc, dar stiu de la fi’miu ca e mai bine sa cumperi lucruri incet, in timp, decat sa faci toate cumparaturile in ultimele saptamani de sarcina.
  • am fost intr-un parc de distractii, micut dar galagios, amenajat temporar intr-un parc din apropierea noastra. Mai tineti minte ca va povesteam aici ca la Helsinki am reusit sa luam din masinariile acelea cu papitoi si “gheara” de metal cele trei personaje din Popeye? Evident, erau astfel de masinarii si in acest parc, cu minioni, cu personaje din “Frozen”, cu ursuleti si cu testoasele Ninja. Si de dragul amintirilor si al amuzamentului, am decis sa facem o incercare sa vedem daca mai stim sa ne jucam. Si am incercat sa prinde o testoasa Ninja ca era cea mai simpatica dintre maimutoi: din pacate am prins-o de vreo 3 ori, dar era prea grea si scapa din gheara metalica (evident!). Asa ca am renuntat rapid si am continuat sa ne plimbam prin parc.
  • am descoperit un site pentru care sotul o sa-mi multumeasca, mai ales in urmatoarele cateva luni cand el va fi bucatarul casei, gratie burtii mele crescande si apoi pruncului din bratele noastre. Site-ul este acesta si are retete “prietenoase” pentru congelator si slow cooker, adica amesteci ingredientele, le pui in punga, le bagi la congelator, si cand ai nevoie sa gatesti, scoti punga, versi continutul in slow cooker si in cateva ore e gata masa. Asa-i ca suna bine?

Saptamana voastra cum a fost?

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *