Sa sterg putin praful, zic!

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Se cam pune praful pe-aici, ca n-am mai trecut de ceva timp. Asa ca am venit sa sterg putin praful, ca in prag sa sarbatori, bineinteles.

Apropos de sarbatori, in caz ca va intrebati, le vom petrece in Londra, visand la niste zapada care poate chiar o sa fie anul asta, cine stie. Bradul e deja gata, avem si beculete la geam, meniul de Craciun e facut, va include niste curcan (ca aici asta e carnea “festiva”, nu porcul) si niste paste carbonara bune de te lingi pe degete.

Si am zis beculete: stati sa va arat niste beculete, o minunatie! Nu sunt la noi, ci la alte case, toate pe o singura strada, imbodobita de sarbatoare in scop umanitar. Mai precis, pe strada cu pricina vin multi oameni doar ca sa admire beculetele si toata nebunia, si acesti oameni sunt invitati sa doneze bani pentru strangerea de fonduri pentru diferite cauza umanitare (la prima casa pe care am vazut-o, de exemplu, se strangeau fonduri pentru copiii bolnavi in faze terminale sau grav bolnavi). M-a impresionat intreaga idee, cum poti sa strangi donatii bucurand oamenii printr-un obicei simplu, acela de a-ti imbodobi casa de sarbatori.

craciun2016_1

craciun2016_2

craciun2016_3

craciun2016_4
Caruselul se invartea iar pinguinii dadeau din cap
craciun2016_5
Mosii se miscau, toti

Copiii erau fascinati, spuneau “uaaaaau!” la fiecare casa, si evident ca nu se dadeau dusi de-acolo, cu greu am reusit sa plecam, si pe buna dreptate, ne simteam ca intr-un taram magic!

Si pentru ca acesta este un post “de sters praful de pe blog”, o sa sar de la una la alta cu lejeritate.

Am renuntat la zahar. Cand gateam, nu il foloseam deloc, la nimic. Aveam zahar in casa strict pentru cafea. Nu mai avem acum nici macar pentru cafea. Ramane sa eliminam zaharul din alimentele cumparate, si asta e mai greu dar incet incet vom reusi. Momentan am descoperit ciocolata fara zahar si e delicioasa! Si nu, nu suntem bolnavi, am renuntat la zahar tocmai pentru a nu fi bolnavi. Dar mai multe detalii intr-un post viitor, curand.

Toamna asta am vizitat scoli. Pentru ca fii’miu va incepe scoala. Da, scoala, la 4 ani. Scolile se pot vizita, asa ca am facut asta. Pe lista finala raman maxim 6 scoli, si in functie de cereri, de regulile de acceptare si de distanta dintre casa si scoala, copilul este acceptat la una din scolile de pe formularul de inscriere. Noi avem 3 scoli pe lista, dar inca nu am decis ordinea lor. O sa scriu mai multe detalii despre toata nebunia cu scolile intr-un post, curand, evident.

Si in incheiere o sa pun o poza cu un “teaser” legat de ce am mai facut noi in ultima perioada:

thermobeads_5_teaser

Bine v-am regasit! Voi ce-ati mai facut, de cand nu ne-am mai citit?

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *