Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Mara a implinit luna asta 5 luni, pe 7 februarie. E un pui de om. Pe mamica ei, Raluca Ilie, o stiu de pe un grup frumos care e ca o mare familie. Mara e cu doua luni mai mica decat fi’mea. Si adora sa stea in brate la mama ei. Si pentru ca mama ei sa o poata strange in brate muuuulti multi ani de-acum inainte, Mara trebuie sa invinga un sarcom, o forma foarte agresiva de cancer, localizat in obraz. Si fiecare dintre noi poate sa-i fie aliat Marei si sa o ajute sa fie o invingatoare.

Ruga pentru Mara

Am urmarit povestea Marei de la sfarsitul lui ianuarie cand medicul pediatru a observat o umflatura la ochisor (ochi exoftalmic). De urgenta parintii ei au ajuns la Bucuresti cu ea (ei fiind din Galati). Au urmat analize, RMN pe 2 februarie si o biopsie. Rezultatele sunt crunte: sarcom. Nu se stie exact tipul de sarcom, posibil sa fie Ewing sau alt tip. Raluca: “Biopsia nu e facuta cum trebuie, e clar un cancer, un sarcom, nu stiu de care pentru ca proba a fost foarte mica, a fost prelevata la cald si astfel periclitata. Au zis ca au facut teste peste teste pentru ca au iesit neconcludente dar in cele din urma pledeaza pentru tumora maligna, cu celule albastre, probabil sarcom ewing a carei rata de inmultire e de 85%”.

Si Raluca povesteste mai departe: “In spital, dupa ce i-au luat sange si au vazut ca are hemoglobina mica au intrat in salon si ne-au luat urgent la sala de tratamente sa ii faca Marei punctie in coloana pentru ca o banuiesc de metastaze osoase. Am murit si inviat de un miliard de ori, 3 asistente erau urcate pe copilul meu de 6 kile care plangea cat o tineau plamanii. Nu au reusit sa ii ia maduva, e prea mica Mara mea, mi-au chinuit’o degeaba”. Prin asta a trecut zilele trecute un pui de om de doar 5 luni.

Medicii de la Institutul Oncologic Bucuresti suspecteaza metastaza osoasa. Medicii din alte tari cu care parintii Marei au reusit sa ia legatura sunt mai optimisti si cred ca o pot salva pe Mara. Insa pentru a ajunge in maini capabile din spitale dotate, Mara are nevoie de ajutor (in contextul in care parintii nu sunt momentan ajutati de cadrele medicale sa obtina formularul E112).

Mobilizarea a inceput rapid caci timpul nu este de partea Marei, si a inceput online sub forma de donatii si targ de licitatii, grupul de sustinere fiind https://www.facebook.com/groups/rugapentrumara/. Acolo sunt disponibile informatii referitoare la cum poate fi ajutata Mara precum si informatii despre starea ei, asa cum le scrie chiar mama ei, Raluca Ilie.

Mentionez si aici, in caz ca nu sunteti utilizatori de Facebook: donatii in RON se pot face in contul RO84BRDE180SV64481081800 – Raluca Ilie.

Am intalnit in diferite ocazii o jena referitoare la donatii: “Nu pot dona decat 3 lei si mi-e jena sa donez doar atat, mai bine nu donez”. As vrea sa lasam astfel de jene la o parte si sa constientizam ca fiecare leu conteaza, pic cu pic se face mare. Aveti 2 lei pe care ii puteti dona? Trimiteti-i spre Mara. Aveti 5 lei? Trimiteti-i spre Mara. Aveti 1 leu? Donati-l Marei. Are mare nevoie de el!

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *