Relaxarea de 30 de secunde

Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Pe vremuri, sa fac baie in cada, in apa calda, cu o carte in mana, era ceva banal, simplu, la dispozitia mea oricand as fi vrut. Dar lucrurile s-au schimbat, si un astfel de eveniment a trecut in categoria “vis”.

Cand eram insarcinata cu fi’mea, mai reuseam sa ma bag in cada cateva minute pentru relaxarea corpului, ca deh, cara bietul de el in fiecare zi kilograme in plus. In ziua in care am nascut am facut ultima baie in cada. Nu a fost deloc relaxanta, trebuie sa recunosc. Dimpotriva, dupa 2 contractii serioase nu stiam cum sa ies mai repede din cada, si inca ma mir ca am reusit.

De atunci si pana acum nici macar n-am apucat sa mai visez la apa calda, baie, carte, 5 minute de liniste. Dar aseara parea ca se aliniaza planetele.

Fi’miu era imbaiat si se juca bucuros cu cadourile aduse de Mos. Fi’mea era si ea imbaiata, rasfatata cu masaj, hranita, toate bune. Eu aveam o carte proaspat luata de la biblioteca, cu care imi propusesem sa ii ofer un fel de spa creierului meu: Roald Dahl – “Uriasul cel bun si prietenos”. Exact, o carte pentru copii, pe care am citit-o… la un moment dat al tineretii mele, si datorita careia m-am indragostit de Roald Dahl. Am vazut-o intamplator la biblioteca acu’ vreo luna si mi s-a facut dor, asa ca mi-am propus sa o recitesc.

Umplu cada cu apa calda si ii spun sotului ce vis maret am eu: vreau sa fac si eu o baie calda 15 minute. “Te cam intinzi” imi spune el pesimist (sau realist?). Zic bine, hai macar 5. “Ok, du-te ca stau eu cu copiii”.

Pfuai, minunat! Pe repede-inainte imi iau cartea, scap de haine, ma arunc in cada, aaaaah, ce senzatie faina! Deschid cartea si incep sa citesc. Un rand. Al doilea. Al zecelea. Cand brusc cineva da navala in baie si mi se rupe filmul: era fi’miu, care fix atunci avea nevoie la olita. Ambele nevoi. Cu citit carte, si cum eu eram in cada, a venit tati sa ii citeasca. Si cum fi’mea (la care a inceput sa apara anxietatea de separare) nu putea ramane singura in camera, a adus-o tati si pe ea pe hol, in dreptul baii, care baie era cu usa deschisa acum. Si am revenit din vis cu picioarele pe pamant, destul cu relaxatul.

Si totusi, am reusit sa am cele 30 de secunde de relaxare! Asta inseamna ca se poate: se poate sa te relaxezi in cada chiar daca ai doi copii mici. Sper acum ca la urmatoarea incercare sa se alinieze si mai bine planetele si sa ajung chiar la un minut intreg de relaxare. Hm, mda, uite asta ar fi o dorinta buna pentru noul an!

Voi ce dorinte aveti pentru 2016?

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *