Acest articol poate contine linkuri de afiliere. Detalii aici.

Spune si altora despre acest articol

Vara racoroasa de pe aici e perfecta pentru starea mea avansata de gravidenie (nu stiu cum mi-ar fi fost la 40 de grade) si pentru plimbari matinale cu fi’miu, in masura puternilor mele, evident.

Asa ca am zis ca, pe final de sarcina, merge niste rasfat tihnit in loc de parc, nu de alta dar nu mai pot tine pasul cu energia lu’ fi’miu prin parc.

Acum doua zile trebuia sa trimit la posta trei mici colete cu haine de gravida pe care le-am vandut pe ebay, asa ca am plecat in doi la plimbare. Posta este langa un charity, asa ca am profitat si am donat noi niste carti, si fi’miu vreo 5 masini. Si apoi, sub soare de vara, am trecut pe langa cinci porumbei care ciuguleau niste paine si am mers sa ne rasfatam cu o prajitura la o ceainarie.

Ceainaria este amenajata in gradina si curtea unei florarii iar mesele sunt aranjate sub vita de vie. Flori, culori, parfum, umbra. Si in plus, preparate delicioase. De data asta, ne-am ales prajitura de migdale cu portocale. Fi’miu a ales apoi masa si scaunele, unul cu pernita rosie pentru el si unul cu perna albastra pentru mami. Si si-a ales si o carte cu un tigru, pentru ca ceainaria are un cos plin cu carti pentru copii, pe care le poti citi cat savurezi un ceai sau o prajiura cu cel mic.

Si uite-asa, am citit, apoi am mancat si am ascultat linistea, si am vazut chiar si trenuri pe un pod din apropiere. Iar timpul a stat in loc, acolo sub vita de vie, pana m-a trezit fi’miu din visare spunand “Mai stam 4 minute!”. Nu, nu are inca notiunea minutelor, insa ne aude deseori spunand in cate minute vine trenul sau autobuzul, asa ca stie ca e o unitate de masurat cumva timpul. Iar acest “mai stam” venea la finalul prajiturii, cand credea ca trebuie sa plecam si de fapt vroia sa mai stam. Si eu mai vroiam, asa ca am mai stat, si bine a mai fost!

A doua zi mi-am propus o noua iesire matinala, ca nu stiu cate zile de rasfat in doi mai avem si ma gandesc sa nu le las sa treaca cu noi in casa daca starea imi permite sa ies (ca am si dimineti mai dificile, evident). Asa ca am iesit iar in plimbare, si cand mami a obosit, i-a venit ideea unui rasfat cu turta dulce. Unde? La o cafenea, in care am intrat mandra cu fi’miu “la brat” (adica de mana). Am comandat turta dulce, briose si apa de la robinet (in UK, “tap water” este apa de la robinet, potabila si oferita gratuit in localuri). Si m-am asezat cu fi’miu pe fotolii la o masa, si ne-am delectat cu dulciuri, si am povestit, si am tacut, si am ras, si am studiat lumea din jur, mai bine zis, copiii din jur, pentru ca in UK nu se fumeaza in localuri si atunci cam toate sunt child-friendly iar parintii socializeaza foarte usor, impreuna cu cei mici, in cafenele si restaurante. Si e extrem de placut!

Si asta a fost rasfatul nostru de zilele astea (evident, nu ma refer la dulciuri, ci la timpul petrecut linistit si atat de frumos in doi). Abia astept in weekend sa ne rasfatam in 3 (sau poate in 4?)!

Voi cu ce v-ati rasfatat recent?

Spune si altora despre acest articol

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *