Un om cu o masina

Ieri faceam cu copiii mini briose, pe care fii’miu astazi le duce la gradinita sa le vanda pentru a strange bani pe care sa ii doneze unui spital. Si in timp ce faceam briose, aflu ca un om cu o masina a omorat 5 oameni si a ranit 40. I-a fost atat de simplu, a urcat in masina, a condus, a apasat pedala si a urcat pe podul Westminster plin de oameni, majoritatea turisti aflati in vacanta (detalii despre incident gasiti pe BBC sau HotNews).

Pe podul acela am mers de multe ori si cred ca fiecare om care a vizitat Londra a ajuns si pe Westminster Bridge. Eram acolo inclusiv acum 2 veri, cu fii’miu. Eu insarcinata in 8 luni, el intr-un tantrum ca la 2 ani, suparat ca nu il las sa traga de un cablu. Si am stat in mijlocul podului vreo jumatate de ora, tinandu-l in brate si ascultandu-i supararea. Peste drum de noi, pe partea dinspre London Eye, un scotian imbracat traditional canta la cimpoi. Turistii misau peste tot. Eu imi tineam voinicul in brate si ma uitam la vapoarele de pe Tamisa.

2mai2015

London Eye vazut de pe Westminster Bridge – 2 mai 2015

Dupa ce a trecut furtuna frustrarii, am plecat spre Big Ben si de acolo cu un double decker spre gara, de unde am luat trenul si am ajuns acasa.

20170101_151517

Big Ben vazut de pe Westminster Bridge – 1 ianuarie 2017

Pe podul acela, dintr-o pura intamplare, ieri erau alti oameni. Care insa nu au mai ajuns acasa…

Am fost intrebata daca ne mai simtim in siguranta in Londra. Raspunsul e ca ne simtit atat de in siguranta cat te poti simti in capitala unei tari care are multi inamici. E un risc pe care nu ai de ales decat sa ti-l asumi atunci cand alegi sa te muti intr-un astfel de oras. Dar cumva simt ca fortele de ordine din tara asta chiar isi fac foarte bine datoria, si din ce inteleg un astfel de incident, cu masina si cutite, este extrem de greu de prevazut. Asa ca da, ma simt in siguranta, fiind constienta ca siguranta asta e maximul la care poti spera atata timp cat nu traiesti intr-un clopot de sticla sau buncar.

Imagini: arhiva personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *