Imprietenirea copiilor cu fricile lor – invitatie la curs

Pe Lavinia o cunosc de 12 ani, de pe vremea cand eram fara nicio grija si colindam Maramuresul si Vama impreuna. Ne leaga multe amintiri si multe ore de stat la povesti si mai ales un ceva pe care nu pot pune degetul dar care simt ca ne va lega pana la adanci batraneti. Lavinia este un om frumos, inteligent si ambitios si de cativa ani o mama minunata a celor trei mandreti ale ei. Si pentru ca iubeste copiii si ii place sa lucreze cu oamenii, se pregateste sa devina coach de NLP si pune la cale evenimente si cursuri menite sa ajute la dezvoltarea personala a celor mici.

Pe Lavinia o gasiti pe site-ul ei Club4Kids.ro. Articole scrise de ea gasiti pe blog, accesibil de pe site. Si pe ea in persoana o puteti cunoaste la primul curs organizat si sustinut de ea, care va avea loc in acest weekend.

Cursul sau workshop-ul se numeste “Cum ne imprietenim cu fricile noastre si devenim copii curajosi” si este adresat copiilor si bineinteles si parintilor.

Mi-a placut mult ideea si provocarea acestui workshop: aceea de a construit un copac al fricilor care apoi poate fi transformat intr-un copac al curajului.

Copacul fricilor

Copacul fricilor

Lavinia povesteste: “Construind copacul fricilor, invatam, in joaca, sa ne privim fricile direct in fata si sa vorbim despre ele. Copiii vor observa ca, cu cat ne apropiem mai mult de ele, fricile devin mai mici si mai putin infricosatoare. Tot prin ¬†joc aflam cum ne putem transforma fricile in prieteni si ce lucruri frumoase ni se pot apoi intimpla. Cand ne devin prieteni, fricile sunt asezate in copacul curajului si astfel devenim copii curajosi.

Copacul curajului

Copacul curajului

Unele frici sunt bune: ele ne fac sa ne uitam stanga-dreapta cand traversam strada de exemplu. Insa multe frici nu sunt menite sa ne salveze viata si ne limiteaza, ne impiedica in drumul nostru. Si multe frici le avem din copilarie. Cand esti mic, poti avea frici care pentru cei mari pot parea fara sens sau nefondate. Dar ignorarea lor sau minimizarea lor nu rezolva nimic, ba din contra, fricile se pot agrava. Recunoasterea lor si intelegerea lor poate insa vindeca. Stiu ca acest curs este adresat copiilor, insa stiu ca multi adulti ar avea de castigat prin participarea la un astfel de curs. Asa ca va invit pe toti, cu mic cu mare, sa va inscrieti aici si sa mergeti la acest workshop la ora 11:00 pe 15 mai 2016, pe Calea Grivitei nr. 150, Bucuresti. Evenimentul este prezentat si pe retea de socializare aici.

Ma voi bucura pentru fiecare dintre voi care alege sa mearga (si va voi si invidia un strop, ca tare mi-as fi dorit sa pot si eu participa, si sigur as fi fost acolo daca eram in tara)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *